News Flash:

ANM: Viscolul de miercuri nu va fi la fel de puternic, codul rosu - emis doar daca va fi nevoie

29 Ianuarie 2014
1126 Vizualizari | 0 Comentarii

Viscolul asteptat pentru miercuri, inclusiv în Bucuresti, nu va fi la fel de puternic precum cel de sâmbata, iar codul rosu nu va fi emis decât daca vor fi un strat de zapada de 50 centimetri, intensitate a caderii zapezii de peste 10-15 cm/ora si viteza a vântului de 80-90 km/ora, a transmis ANM.

"Viscolul nu va mai fi la fel de puternic precum cel precedent si va fi mai scurt, iar ulterior pe o zona mai restrânsa", a afirmat, la Guvern, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

 

El a precizat ca joi la prânz vor fi retrase atât codul portocaliu, cât si codul galben, iar caderile de zapada vor înceta, viteza vîntului urmând sa scada la 40-45 kilometri/ora.

 

Bucurestiul si 14 judete din sudul si estul tarii sunt, miercuri, între orele 06.00 si 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judete a fost emisa o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisa pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati si jumatatea de sud a judetelor Arges si Dâmbovita.

 

Potrivit avertizarii cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei si în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente si viteza vântului la rafala va depasi temporar 60 - 70 de kilometri pe ora. În judetele Buzau, Braila, Ialomita Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, vântul va avea la rafala peste 70 - 80 de kilometri pe ora. Zapada va fi troienita, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

 

În sud-estul Dobrogei, în prima parte a zilei de miercuri vor fi ploaie si lapovita si se va depune polei.

 

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dâmbovita si Arges.

 

În Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei si centrul Moldovei, miercuri, între orele 06.00 si 23.00, va ninge si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vântul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50-55 kilometri pe ora, temporar viscolind si troienind zapada, potrivit avertizarii cod galben.

 

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o alta avertizare, valabila pâna joi, la ora 10.00.

 

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

 

"Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei si în Dobrogea, unde viteza vântului la rafala va depasi temporar 60 - 70km/h, zapada va fi troienita, iar vizibilitatea va fi redusa", potrivit avertizarii cod portocaliu emise pentru intervalul miercuri, ora 23.00 - joi, ora 10.00.

 

De asemenea, de miercuri noapte pâna joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmbovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

 

"În intervalul mentionat, local în jumatatea vestica a Munteniei si în sud-estul Transilvaniei, precum si în centrul Moldovei, va continua sa ninga, iar vântul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zapada", potrivit ANM.

 

Joi vor mai fi unele intensificari ale vântului în sud-estul tarii, dar la cote mai reduse, temporar cu rafale de pâna la 40 - 50 de kilometri pe ora, viscolind si spulberând zapada deja depusa.

 

De asemenea, joi si vineri, vremea va deveni geroasa pe arii extinse în regiunile estice, sudice si centrale, cu precadere dimineata si noaptea. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005655 (s)