News Flash:

Angela Merkel critica dur tarile est-europene care se opun cotelor obligatorii pentru refugiati

8 Octombrie 2015
1099 Vizualizari | 0 Comentarii
angela merkel
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat miercuri atitudinea tarilor central si est-europene care se opun cotelor fixate de UE pentru distribuirea refugiatilor, explicand ca respingerea extracomunitarilor este "un pericol pentru Europa".
"Est-europenii - si eu ma consider est-europeana - au aflat din experienta ca izolarea nu ajuta", a declarat Merkel la o reuniune a Partidului Popular European (PPE).
"Ma intristeaza putin faptul ca exact cei care se considera norocosi ca au putut vedea sfarsitul Razboiului Rece acum se gandesc ca pot sta total in afara unor evolutii ale globalizarii", a adaugat Merkel, potrivit site-ului Politico.eu, referindu-se la tarile central si est-europene, inclusiv Romania, care au votat impotriva cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeana pentru distribuirea refugiatilor.
"Mi se pare ca este o atitudine foarte ciudata. De aceea, trebuie sa continuam discutiile pe aceasta tema, ca prieteni", a spus Merkel raspunzand unei intrebari adresate de un eurodepuat ceh pe tema crizei imigrantilor extracomunitari.
"Refuzul de a primi refugiati, in principiu, este - scuzati-ma ca o spun atat de franc - un pericol pentru Europa", a subliniat cancelarul Germaniei.
Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.
Presedintele Frantei, Francois Hollande, si cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au insistat miercuri pentru solidaritatea statelor UE in gestionarea crizei imigrantilor, pledand pentru sistemul cotelor de distribuire a refugiatilor si avertizand ca, altfel, Uniunea Europeana risca sa se destrame. "Trebuie sa oferim asistenta Turciei in gestionarea crizei imigrantilor. Europa a fost lenta in intelegerea consecintelor crizelor din Orientul Mijlociu si din Africa. Trebuie sa distribuim refugiatii in tarile membre UE", a declarat Francois Hollande in plenul Parlamentului European. Europa risca sa revina la frontierele nationale daca nu da dovada de unitate. "Dezbaterea nu este intre mai multa sau mai putina integrare europeana, este intre afirmarea sau sfarsitul Europei. Da, sfarsitul Europei ar fi revenirea la frontierele nationale, renuntarea la politicile comunitare, abandonarea monedei euro. Mitterrand spunea ca nationalismul conduce la razboi, acest lucru ramane valabil", a spus François Hollande.
La randul sau, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat pentru modificarea Acordului Dublin, prin care un extracomunitar poate solicita azil in primul stat membru UE in care intra. "Trebuie sa fim sinceri: procesul Dublin, in forma actuala, este invechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, in sensul repartizarii in mod echitabil a refugiatilor in statele europene", a afirmat Merkel. "Doar impreuna putem solutiona criza refugiatilor, doar impreuna putem combate traficul de persoane. Doar impreuna ne putem proteja frontierele externe. Trebuie sa consideram refugiatii fiinte umane, nu mase anonime. Oamenii nu isi parasesc niciodata tarile fara motiv", a subliniat seful Guvernului de la Berlin.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005965 (s)