News Flash:

Angela Merkel aproba loviturile aeriene americane in Irak

14 August 2014
1011 Vizualizari | 0 Comentarii
angela merkel
Cancelarul german, Angela Merkel, considera ''foarte importante'' loviturile aeriene americane impotriva jihadistilor Statului Islamic (SI) in Irak, precizand insa ca Germania nu intentioneaza sa le acorde combatantilor kurzi decat ''un ajutor material'', relateaza miercuri AFP.
"'Cred ca actiunea militara decisa de presedintele Barack Obama este foarte importanta pentru a-i determina pe teroristi sa dea inapoi'', a declarat dna Merkel intr-un interviu care va aparea joi in trei ziare ale grupului regional de presa Zeitungsgruppe Thüringen.
In opinia cancelarului german, ''nu exista nici o indoiala ca SI comite crime si atrocitati si ca sute de mii de persoane aflate in mare suferinta sunt aruncate pe drumuri''.
''Aceasta imi intareste convingerea ca parteneriatul nostru cu SUA este de o importanta majora in contextul unor provocari globale, in pofida unor divergente profunde intre noi referitoare la activitatea serviciilor de informatii americane'', a continuat dna Merkel, facand aluzie la cazul de spionaj care a provocat tensiuni in relatiile dintre Berlin si Washington.
Referitor la actiunea germana in Irak, cancelarul Merkel a confirmat pozitia sustinuta de marti de guvernul sau: paralel cu ajutorul umanitar de ''milioane de euro'', Germania intentioneaza sa le furnizeze mijloace militare neletale autoritatilor regionale kurde, aflate in prima linie fata de inaintarea jihadistilor Statului Islamic.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0970 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035475 (s)