News Flash:

Ana Bogdan si Irina Begu, in semifinalele turneului WTA de la Bucuresti

22 Iulie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
ana bogdan
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (108 WTA) s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open după ce a eliminat în sferturile de finală favorita numărul 1, Anastasija Sevastova (Letonia), pe care a învins-o în două seturi, 6-1, 6-3. 

Ana Bogdan a început foarte bine partida, profitând la maximum de numeroasele greşeli neforţate ale numărul 17 mondial. Ea i-a cedat în setul 1 doar un ghem adversarei, iar în cel de-al doilea părea că lucrurile se îndreaptă în aceeaşi direcţie când a preluat conducerea cu 3-0. Letona a reuşit un break şi a echilibrat puţin disputa, reducând din diferenţă, însă jucătoarea română şi-a păstrat ritmul şi după doar o oră de joc a beneficiat de două mingi de meci. Ea profitat de prima şi s-a impus cu 6-3 în setul secund. 

În vârstă de 24 de ani, jucătoarea română nu a făcut nicio dublă greşeală, reuşind doi aşi. De partea cealaltă, Sevastova a făcut 2 duble greşeli, realizând doi aşi. 

Bogdan devine a doua jucătoare română în semifinalele turneului, după Irina Begu, cea care a trecut, tot vineri, în sferturile de finală de Pauline Parmentier (Franţa) cu 7-5, 6-0. 

Numărul 108 WTA şi-a adjudecat 11.300 de dolari şi 110 puncte, urmând să întâlnească în semifinale învingătoarea din partida programată în această seară între Julia Goerges (Germania), cap de serie numărul 3, şi jucătoarea română Alexandra Dulgheru, venită din calificări. 
In semifinale s-a calificat si Irina Begu
după ce a învins-o în sferturile de finală, cu 7-5, 6-0, pe franţuzoaica Pauline Parmentier (107 WTA). 

Begu, favorită numărul 7, a întâmpinat o replică mai puternică din partea adversarei sale doar în primul set, când şi-a pierdut de două ori serviciul. Însă a revenit pe final şi l-a adjudecat cu 7-5. În setul secund, jucătoarea română a controlat total meciul, impunându-se cu 6-0. 

Irina Begu a avut un procentaj al primului serviciu mai bun, 75% faţă de 62% al jucătoarei franceze. De asemenea, ea a făcut doar 3 duble greşeli, faţă de cele 5 ale adversarei. 

Jucătoarea română clasată pe locul 58 WTA şi-a adjudecat 11.300 de dolari şi 110 puncte, urmând să o întâlnească în semifinalele competiţiei găzduite de Arenele BNR pe favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro (34 WTA). 

anastasija sevastova ana bogdan irina begu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004826 (s)