Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 59 minute
 10    0

Senatorul Gigi Chiru, urmarit penal pentru luare de mita si spalare de bani

Senatorul Gigi Chiru
Senatorul Gigi Chiru este urmarit pentru luare de mita si spalare de bani, pentru ca in 2010, cand era seful Inspectoratului in Constructii Sud - Est, ar fi cerut mita 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme intr-un proiect de constructie de parcuri eoliene in Dobrogea, potrivit DNA.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus urmarirea penala a senatorului PDL Gigi Christian Chiru pentru luare de mita, spalare de bani si fals in declaratii.
Potrivit procurorilor, la data de 19 august 2010, Gigi Chiru a pretins de la un martor denuntator si de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, in forma disimulata a unui contract de imprumut fictiv, in vederea indeplinirii, neindeplinirii, urgentarii ori intarzierii indeplinirii unui act ce intra in atributiile sale de inspector sef al Inspectoratului Regional in Constructii Sud - Est, intr-o maniera favorabila grupului de firme: SC Eolica Dobrogea SRL Romania, Eolica Dobrogea AG, Eolica Dobrogea X GMBH.
"Concret, in schimbul acestei sume de bani, suspectul a promis ca, de la nivelul functiei de inspector sef al Inspectoratului Teritorial in Constructii Sud-Est Constanta, sa sprijine interesele patrimoniale ale acestei persoane juridice in proiectele aflate in derulare privind constructia de parcuri eoliene in Dobrogea. Totodata, pretinderea a fost facuta si in vederea asigurarii protectiei juridice a grupului de firme respectiv in litigiile existente cu concurentul, grupul Cez Romania", arata DNA in ordonanta de efectuare a urmaririi penale. Mediafax.ro

Citeste si...

30 Octombrie 2014
 1270    0
29 Octombrie 2014
 1237    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu