Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 40    0

VIDEO - IMAGINI SOCANTE! Un boxer junior croat a batut golaneste un arbitru, chiar in ringul de box, la Europene. Batausul a fost suspendat pe viata

Vido Loncar
Boxerul croat Vido Loncar a fost suspendat pe viata si se afla intr-o celula a politiei, fiind arestat, dupa ce l-a batut pana l-a bagat in spital pe arbitrul polonez Maciej Dziurgot, la sfarsitul unui meci din cadrul categoriei semigrea a Campionatelor Europene pentru juniori ce au loc in aceste zile la Zagreb.
Scandalul fara precedent a avut loc luni seara, scrie presa croata, cand, nemultumit de decizia arbitrului, care i-a ridicat bratul pentru victorie adversarului lui, lituanianul Algiras Baniulis, Vido Loncar a inceput sa-l loveasca cu toata forta celor 81 kilograme ale categoriei, trantindu-l la podea, unde a continuat sa-i strige amenintari cu moartea. Baniulis, paralizat de uimire, a parasit ringul in momentul in care s-a produs agresiunea, astfel ca doar personalul din jurul arenei a putut sa-l opreasca, printre corzi pe huligan, tragandu-l de un picior, croatul fiind predat politiei.
Arbitrul polonez a suferit contuzii grave, fiind spitalizat de urgenta. Problema este si mai grava, intrucat asa-zisul sportiv ar fi trebuit sa stie ca nu arbitrul de ring a dat decizia, ci arbitrii-judecatori.
Intrunita de urgenta, Federatia croata de box l-a suspendat pe viata pe Loncar, ca si pe antrenorii sai, acestia cu titlu temporar, pana la clarificarea lucrurilor. "Este cel mai rau lucru care se putea intampla, este o rusine pentru Zagreb si Croatia, iar boxul a suferit un imens prejudiciu", a declarat secretarul general al federatiei, Marko Marovic, potrivit agentiei croate HINA.
''Toate eforturile pe care le-am facut pentru organizarea acestui campionat s-au facut praf, ca si imaginea boxului croat, distrusa in cateva secunde", s-a plans el. Totodata, federatia a dat publicitatii marti un comunicat in care cere scuze tuturor celor care s-au simtit lezati de actiunile antisportive ale lui Loncar, inclusiv familiei arbitrului, orasului Zagreb, Ministerului Sportului din Croatia si federatiilor de box europeana si mondiala, intre altii.
AGERPRES

Galerie Video

Citeste si...

20 Octombrie 2014
 1261    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu