Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Nitu: In cazul lui Turcescu, PICCJ nu s-a sesizat din oficiu deoarece nu s-au constatat infractiuni

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) nu s-a sesizat din oficiu in cazul lui Robert Turcescu, deoarece declaratiile acestuia, in care a aratat ca a fost ofiter acoperit, "nu sunt de natura sa constituie infractiuni", a declarat, joi, procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu.
"In ceea ce priveste decizia privind declaratiile jurnalistului (Robert Turcescu, n.r.), nu ne-am sesizat din oficiu, intrucat am apreciat ca acele imprejurari nu sunt de natura sa constituie infractiuni", a spus Tiberiu Nitu, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
Intrebat daca in cazul sesizarii parlamentarilor Ilie Nastase si Madalin Voicu, pe acelasi subiect privind declatiile lui Robert Turcescu, a fost luata vreo decizie, procurorul general a spus ca in acest caz nu a fost facuta o plangere, ci i s-a cerut sa analizeze situatia si sa apere siguranta nationala.
"O decizie fata de sesizarea domnilor nu e de luat. Domnii m-au sesizat s m-au rugat sa am grija sa veghez ca siguranta nationala sa fie aparata si sa analizez situatia creata. Nu au facut o plangere si nu mi-au cerut nimic. Pur si simplu, in calitate de parlamentari, mi-au solicitat sa verific si sa apar siguranta nationala", a adaugat Tiberiu Nitu. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu