Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 27 minute
 13    0

Fertilizarea in vitro. Cand este indicata si care sunt etapele FIV

Una dintre metodele utilizate in reproducerea asistata este fertilizarea in vitro (FIV). In cadrul acestei proceduri se preleveaza un numar de ovule cu ajutorul ghidajului ecografic, care ulterior vor fi fertilizate in laborator, in conditii speciale.

In situatia in care exista un surplus de embrioni dupa selectarea celor care vor fi transferati imediat in uter (de obicei intre unu si patru embrioni sunt transferati in uter), embrionii viabili si corespunzatori din punct de vedere calitativ pot fi depozitati in medii speciale si inghetati in azot lichid.

Pana sa se ajunga aici, femeia va trece printr-un proces de stimulare ovariana si de monitorizare a nivelului hormonal. In medie, cuplurile au nevoie de 3 incercari inainte de a obtine o sarcina prin fertilizare in vitro, totul depinzand de diagnostic. Pentru unele cupluri care au mai multe cauze de infertilitate, FIV este singura optiune realista de a avea o sarcina.

Indicatiile fertilizarii in vitro
Metoda FIV este indicate in toate formele infertilitatii: tubara (lipsa sau impermiabilitatea trompelor uterine), endocrine (polichistoza ovariană, anovulatie), endometrioza, infertilitate masculina sau de origine neclara.

Mod de efectuare
Etapele fertilizarii in vitro sunt urmatoarele:

- inductia ovulatiei;
- recuperarea sau extragerea ovulelor;
- colectarea si prepararea spermatozoizilor;
- inseminarea ovulelor si cultivarea embrionilor;
- transferul embrionilor in uter. 

Citeste si...

26 Septembrie 2014
 1473    0
25 Septembrie 2014
 1578    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu