Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 57    0

Ce NU trebuie sa manance o femeie care are candidoza

Pe langa tratamentul medicamentos prescris de medicul ginecolog pentru ambii parteneri, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne avertizeaza cu privire la cateva alimente care pot sa-ti inrautateasca simptomele. "Candida poate fi legată de schimbarea dietei, alergiile alimentare, dieta bogată în glucide, disfuncţiile glandulare, dar şi de predispoziţiile genetice", spune specialistul

Din lista alimentelor interzise fac parte:

1. Zahărul (dulciurile) - este alimentul cel mai "iubit" de candida, avertizează specialistul. Nici fructele nu sunt recomandate;
2. Carbohidraţii: pâinea albă, orezul alb, pastele;
3. Drojdia şi produsele cu drojdie;
4. Alunele prăjite;
5. Produsele din carne procesată, cum ar fi mezelurile;
6. Podusele cu gluten care se găseşte în grâu, secară şi orz, deoarece împiedică digestia şi inhibă dezvoltarea culturilor probiotice.
 
De reţinut: în momentul în care simptomele candidozei au dispărut, este recomandat să introduci treptat în dietă alimentele la care ai renunţat.
Candidoza se manifesta prin scurgere albă, branzoasa si abundenta, usturimi şi mâncărimi vaginale, usturime la urinare, arsuri şi dureri în timpul contactului sexual, înroşirea şi inflamarea labiilor mici. Toate aceste simptome se intensifică înaintea menstruaţiei, avertizează specialistul. Aşadar, dacă ai simptomele prezentate mai sus nu sta pe gânduri, ci prezintă-te degrabă la medicul ginecolog pentru a urma un tratament corespunzător, scrie sanatate.bzi.ro.

Citeste si...

18 Septembrie 2014
 1270    0
18 Septembrie 2014
 1234    0
17 Septembrie 2014
 1559    0
17 Septembrie 2014
 1425    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu