Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 47    0

Ce pot admira turistii din minibuzele electrice, la Timisoara

Timisorenii au avut ocazia sa se plimbe cu noile minibuze electrice. Autoritatile au decis sa le scoata pe traseu in Saptamana Mobilitatii, dar oamenii nu s-au prea inghesuit sa urce in ele. Primarul Nicolae Robu s-a plimbat insa cu minibuzul si a prezentat noul traseu pe care vor circula vehiculele. Unul modificat pe placul sau, pentru ca cel propus initial de RATT nu a fost agreat. Masinutele au intrat si pe strada pietonala Marasesti, au trecut si pe la Michelangelo si prin Iosefin. Dincolo de toate, ce s-a vazut din ele este ca multe dintre cladirile Timisoarei sunt intr-o stare deplorabila…
Cele doua minibuze electrice achizitionate de Primaria Timisoara au fost scoase pe traseu prin oras miercuri, cu ocazia „Saptamanii Mobilitatii Europene”.
Timisorenii s-au putut plimba gratuit cu vehiculele, dar n-au fost prea multi doritori. Oricum, si organizarea a lasat de dorit. Initial primaria a anuntat ca prima cursa va fi de la ora 11, cu plecare de la Catedrala, dar ulterior autoritatile au explicat ca masinutele nu s-au incarcat suficient, iar plimbarea a fost amanata cu o ora, minibuzele plecand de la primarie.
Plimbarea a durat aproape doua ore, iar calatorii au suferit de frig, avand in vedere ca minibuzele nu au geamuri, scrie Tion.ro. Lumea s-a uitat la ele ca la urs ori a zambit la vederea lor – unii au claxonat, altii le-au facut poze in trafic, in timp ce primarul le-a facut cu mana oamenilor aflati pe strada. Traseul a fost modificat, Robu decretand ca trebuie sa se arate ce are Timisoara mai frumos si mai modern, si nu palate cu turnulete. De asemenea, nu s-a mai trecut pe la bazare, pe bulevardul Constantin Brancoveanu. Vizitatorii au putut vedea insa pe traseu in ce hal de degradare au ajuns multe dintre cladirile urbei, multe dintre ele istorice.
Masinutele au trecut prin fata Catedralei, au intors la Spitalul de Copii, au oprit putin la Catedrala, unde primarul a imbiat oamenii sa urce in ele – cativa au urcat -, iar plimbarea a continuat.
Minibuzele au plecat spre Splaiul Tudor Vladimirescu, la semafoarele de la Podul Traian au intors, in intersectie, au virat la dreapta spre Bulevardul Mihai Viteazu, au ajuns in Piata Balcescu, de unde au revenit pe Mihai Viteazu si din nou pe Vladimirescu, iar de acolo s-au indreptat spre Piata Maria, pe 16 Decembrie, pe strada Iancu Vacarescu, pe langa Piata Iosefin, si au luat-o la dreapta pe Vladimirescu, pe langa sediul PSD Timis si Podul Stefan cel Mare, calatorii putand ”admira” de la distanta Gara de Nord. Traseul a continuat pe Vladimirescu, peste Podul Traian, pe langa Catedrala, pe Bulevardul Republicii si in continuare pe strada Sf. Ioan, de unde minibuzele au intrat pe Gh. Lazar si de acolo pe strada pietonala Marasesti, spre uimirea oamenilor care stateau la terase. Drumul a continuat prin Piata Marasti, pe la Punctele Cardinale, pe Revolutiei, prin Piata Traian, pe langa Gara de Est, pe la Padurea Verde si inapoi pe Take Ionescu, pe la Punctele Cardinale, pe langa Hotel Continental, spre Michelangelo, masinutele au intors in intersectie, s-au indreptat spre celebrul bulevard cu palmieri I.C. Bratianu si au revenit la primarie.
„Traseul va fi unul interesant si suntem deschisi la imbunatatiri daca apar sugestii de mai bine. Cand va fi finalizata reabilitarea centrului istoric, atunci vom avea un traseu care va parcurge si strazile pietonale din centru, pentru ca aceste vehicule sunt mai speciale. Ele vor merge cu viteza mica, nu produc zgomot, nu produc poluare, fiind cu motor electric, si prin urmare pot sa treaca si pe strazile pietonale”, a explicat Robu.
Reprezentantii municipalitatii spun ca masinutele electrice vor fi puse in curand in circulatie, fiind stabilite deja si tarifele.
„Sunt incantat ca cetatenii primesc bine aceasta noua oferta a municipalitatii. De fapt aceste mini… microbuze electrice deschise au fost achizitionate pe de o parte pentru timisorenii care doresc sa faca un tur al orasului cu ele, pe de alta parte, evident, pentru vizitatorii Timisoarei. Vor circula in fiecare zi. Atata timp cat vremea va fi prielnica le vom lasa in circulatie. Presupun ca de la 1 martie si pana la sfarsitul lunii octombrie va fi interes. Tariful este de 15 lei pentru o persoana daca persoana vine individual, iar daca se vine cu un grup care ocupa toate locurile atunci este mult mai ieftin”, a mai afirmat primarul.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu