Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 64    0

Vesti bune pentru banateni! Desfiintate in 2011, Centrul de Sanatate din Buzias si Centrul de Sanatate din Ciacova ar putea fi redeschise

Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu vrea sa redeschida spitalele inchise pe perioada guvernarii Boc. Atunci, in aprilie 2011, s-a pus lacatul pe 67 de unitati spitalicesti, dintre care doua din Timis.
In aprilie 2011 s-au inchis doua spitale din Timis: Centrul de Sanatate din Buzias si Centrul de Sanatate din Ciacova. Acestea, conform planurilor, ar fi trebuit transformate in camine de batrani. Nu s-a intamplat asta. Centrul de Sanatate din Ciacova a fost transformat in centru de permanenta, in care isi desfasoara activitatea cativa medici de familie. La spitalul din Buzias se mai afla o Unitate de Primiri Urgente cu doua ambulante, patru medici de familie si o clinica privata.
Tot atunci, spitalul din Faget a scapat la mustata de a fi inchis, si cu interventii la Bucuresti a ramas in picioare pentru a deservi pacientii din zona. Acum, pacientii au de suferit, pentru ca trebuie sa strabata kilometri intregi pentru a se trata. La acea vreme, a inchiderii spitalelor, in anul 2011, au fost si numeroase proteste in tara, dar care nu au avut rezultate pozitive, scrie Tion.ro.
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca vrea sa redeschida cele 67 de spitale.
„Vom continua sa redeschidem spitalele inchise de Boc. Vom continua si cu o serie de unitati sanitare noi. Partea de maternitati este o prioritate, vorbim de prematuri si de faptul ca nu exista locuri in maternitati, de fiecare data in Romania este o problema din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Sanatatii, la Cluj, unde s-a demarat deja redeschiderea spitalului din Bicaz.

Citeste si...

17 Septembrie 2014
 1440    0
16 Septembrie 2014
 1317    0
16 Septembrie 2014
 1321    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu