Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 22 ore
 40    0

Pricopie: Numarul disciplinelor la clasele a XI-a si a XII-a va fi redus de la 14 la opt-noua

Numarul de discipline la clasele a XI-a si a XII-a va fi micsorat de la 14 la "opt-noua", pentru ca elevii sa se poata pregati pentru bacalaureat, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
"Foarte multi profesori ne-au cerut, mai ales la liceu, ca atunci cand vor fi aprobate noile programe-cadru, numarul de discipline sa scada spre opt-noua, adica de la 14 materii. Trebuie sa ii dai timp sa se pregateasca. Mergeti pe pagina de internet a liceelor din strainatate si veti vedea ca programa noastra este foarte incarcata", a spus Pricopie.
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, anuntase aceasta intentie, pentru MEDIAFAX, inca de saptamana trecuta.
Pentru a reduce numarul de materii predate la clasele a XI-a si a XII-a sunt necesari, in opinia lui, trei-patru ani.
"As vrea sa reusim sa facem acest lucru ca in clasa a XI-a si a XII-a elevii sa ai aiba un numar mai mic de materii si sa opteze in functie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. Este un proces complicat, pentru ca asta inseamna o reforma structurala a programelor scolare, dar o vom face. Pentru un astfel demers, ai nevoie de trei-patru ani. (... ) Trebuie reasezate disciplinele. In anul in care exista examene importante, gradul de incarcare al elevului ar trebui sa fie mai mic", a declarat, pentru MEDIAFAX, Pricopie, care a adaugat ca "intr-un stat normal, asa se intampla".
Potrivit lui Pricopie, prin aceasta masura se va da posibilitatea elevilor sa se concentreze, cu prioritate, pe materiile pentru examene. "Daca la clasa a VIII-a, ai carei elevi dau evaluarea, sunt doua probe, trei cu cea pentru minoritati, la bacalaureat numarul de probe este mult mai mare, pentru ca avem si probele eliminatorii", a mai spus Pricopie. Mediafax.ro

Citeste si...

12 Septembrie 2014
 1253    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu