Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 65    0

Toate targurile de animale din judetul Arad au fost inchise

Toate targurile de animale din judetul Arad se inchid pana in data de 5 octombrie, pentru a preveni aparitia bolii limbii albastre, urmare deciziei luate miercuri de Prefectura judetului, prin Hotarare a Centrului local de combatere a bolilor, a informat dr. Viorel Agud, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad .
Masura se aplica incepand cu data de 11 septembrie tuturor celor cinci piete autorizate si sase neautorizate care functioneaza in judet.
'Chiar daca in judetul Arad nu a fost depistat pana acum niciun caz de boala, masura inchiderii pietelor de animale se impunea a fi luata in mod preventiv. Inchiderea pietelor de animale din judet este temporara. Decizia urmeaza a fi anulata dupa data de 5 octombrie, daca situatia o va permite'', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, dr. Viorel Agud.
Directorul DSVSA Arad a mai precizat ca boala limbii albastre nu afecteaza oamenii si nu exista riscul ca boala sa fie contactata sau transmisa prin carne sau lapte. AGERPRES

Citeste si...

7 Septembrie 2014
 1325    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu