Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 23 ore
 41    0

Merkel si Obama ameninta Moscova cu posibile consecinte din cauza situatiei din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele american Barack Obama au convenit joi seara, in cursul unei convorbiri telefonice, ca actiunile Rusiei in Ucraina "nu pot ramane fara consecinte", a anuntat Berlinul, citat de AFP.
"Ei s-au declarat ingrijorati de informatiile cu privire la patrunderea (pe teritoriul Ucrainei) a unor soldati si material militar din Rusia", a afirmat purtatorul de cuvant al Gvernului german, Steffen Seibert, potrivit unui comunicat.
El a adaugat ca "presedintele si cancelarul au fost de acord sa avertizeze ca un astfel de comportament (al Rusiei) nu poate ramane fara consecinte".

Merkel a dat asigurari ca Berlinul va continua sa depuna eforturi in vederea unei "solutii diplomatice" pentru conflictul din estul Ucrainei, a declarat Seibert.
Barack Obama a apreciat, joi seara, intr-o conferinta de presa ca "intreaga lume poate vedea ca forte ruse se afla in Ucraina".
El a mentionat ca il va primi pe Porosenko luna viitoare, la Casa Alba.
De asemenea, ambasadorul Statelor Unite la Natiunile Unite, Samantha Power, a declarat joi ca Rusia trebuie sa inceteze "minciunile" si operatiunile de alimentare a conflictului din Ucraina.
La randul sau, ambasadorul rus Vitali Ciurkin a acuzat Statele Unite ca trimit in Ucraina "zeci de consilieri", iar armata ucraieana "bombardeaza civili".
Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean, insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu