Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 19 ore
 49    0

Reteta zilei: Cum preparam gustoasele cornulete cu rahat

Bunica facea cornulete cu rahat cu un aluat care continea untura. Era solutia care le facea fragede. Exista retete care folosesc unt sau (mai rau!) margarina.
Cum untura in combinatie cu zaharul este o bomba negativa pentru metabolism poti incerca solutia cu branza. Rezultatul este cel putin la fel de gustos, cornuletele cu rahat sunt la fel de fragede ca si cele facut de bunica, dar cu mult mai putine calorii si fara complicatii pentru sistemul digestiv.
Secretul reusitei este omogenizarea intensa a ingredientelor, pentru ca toate trebuie sa se combine perfect intr-un aluat care, in forma finala, sa aiba consistenta unei plastiline moi, care sa nu se lipeasca de degete sau planseta de lucru. Evident, vei folosi faina pentru planseta si sucitor, dar cat se poate de putina.
Ingrediente
300 grame branza de vaci, foarte proaspata si foarte bine scursa
3 linguri smantana grasa
1 lingura zahar pudra
3 galbenusuri
1 lingura otet veritabil din vin
1 lingurita praf de copt
500-600 grame faina (se pune treptat si depinde de faina si de consistenta celorlalte ingrediente)
rahat aromat de foarte buna calitate
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
1. Incepe prin a bate foarte bine, cu mixerul, branza de vaci. Adauga coaja de lamaie si zaharul pudra si omogenizeaza pana rezulta o crema fina. 
2. Adauga smantana si dupa ce este complet incorporata in creama de branza adauga si galbenusurile, toate de odata si amesteca bine.
3. Pune praful de copt dizolvat in otet si amesteca, scrie femeia.ro.
4. Adauga faina treptat si formeaza un aluat care trebuie sa fie, la final, moale, modelabil care sa nu se lipeasca deloc de maini.
5. Taie rahatul in fasiute.
6. Intinde o foaie de aluat de cel mult un centimetru grosime, tai-o in patrate sau triunghiuri, aseaza o bucatia de rahat si ruleaza.
7. Se coc pe o foaie de copt circa 30 de minute in cuptorul bine incins, la fos mic.
8. Cand sunt gata se pudraza cu zahar vanilat.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu