Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 61    0

Viceprimarul Traian Stoia, in pericol!

Traian Stoia
Asa-zisul pact de neagresiune intre PNL si PSD la Timisoara, pana dupa alegerile prezidentiale, este doar un basm. In realitate, toamna se anunta una plina de evenimente pe scena politica locala.
Potrivit unor surse politice, doi dintre cei trei consilieri locali PP-DD din Timisoara (Petrica Folica si Florian Stoian) sunt de partea PNL, iar din septembrie noua majoritate din consiliul local ar putea atenta la fotoliul de viceprimar al social-democratului Traian Stoia. Viceprimar ar putea ajunge chiar Petrica Folica, abia scapat de excluderea din PP-DD, dupa ce a sabotat tentativa de demitere a viceprimarului liberal Dan Diaconu, de la inceputul lunii iunie. Folica recunoaste ca i s-a propus acest lucru, dar inca nu stie ce se va intampla pana la toamna.
Presedintele interimar al PP-DD Timis, Catalin Titiriga, admite ca relatia dintre PP-DD si PSD nu este cea mai buna. Social-democratii ii acuzau pe oamenii "domnului Dan" ca nu respecta protocolul semnat la nivel national, dar Titiriga sustine ca, de fapt, PSD nu se tine de cuvant. In aceste conditii, scenariul trecerii PP-DD alaturi de PNL si PDL in Consiliul Local Timisoara nu poate fi exclus.
„Noi trebuie sa respectam protocolul semnat la nivel national cu PSD, atat timp cat si cei de la PSD il respecta. Daca nu-l respecta... Consilierii locali ai PP-DD vor vota in favoarea cetatenilor Timisoarei. Toti trei consilierii vor vota cum le va cere partidul. Sper ca PSD sa respecte protocolul. Pana acum nu au respectat absolut nimic. Sunt niste localitati unde am fi putut obtine viceprimar. De exemplu, la Lugoj, unde PSD are sapte consilieri, PC unul si PP-DD doi. Am fi facut 10, dar inca la momentul actual ei mentin viceprimarul PNL. Mai sunt exemple, la Giarmata, la Giroc, sunt in jur de 13-14 localitati unde facem o majoritate de PSD-ul. Noi am respectat prima intelegere, inainte de a se semna protocolul, am schimbat vicepresedintele consiliului judetean. Noi am facut primul pas. Asteptam si de la dansii, de la primarii PSD din judetul Timis. Va fi o toamna foarte interesanta, va asigur”, a declarat Catalin Titiriga, scrie Ziuadevest.ro.
Titiriga a fost numit joi presedinte al organizatiei judetene PP-DD Arad. Acesta este si viceprimar al municipiului Arad. Astfel, colaborarea cu "dreapta" nu ar fi o noutate pentru liderul PP-DD. Acesta declara ca protocolul semnat in 2012 intre PP-DD si PDL la Arad ramane valabil pana in 2016, in ciuda altor intelegeri de la nivel national.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu