Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 77    0

Elemente desprinse din motorul unui avion au cazut peste o casa si mai multe masini in Portugalia

Parti din motorul unui avion Airbus 330 al companiei aeriene TAP Portugal, cu 268 de persoane la bord, au cazut peste masini si peste o casa la scurt timp dupa ce avionul a decolat de pe aeroportul din Lisabona, unde a fost nevoit sa se intoarca, au anuntat politia si compania.
Avionul se indrepta catre Sao Paulo si "a putut ateriza fara probleme" la scurt timp dupa incident, produs sambata dimineata, a anuntat o purtatoare de cuvant a companiei aeriene publice care se ocupa de "gasirea unei solutii pentru transportarea pasagerilor catre destinatie".
"Parti din motor au cazut peste masini si peste o casa, dar nimeni nu a fost ranit printre pasageri", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei.
"Dintr-unul dintre motoare iesea fum, iar o ploaie de resturi s-a abatut asupra masinilor", a povestit o tanara care a declarat ca a fost lovita de aceste proiectile.
Pentru moment nu a fost oferit niciun detaliu despre acest incident.
Marti, un alt Airbus al TAP, care facea legatura intre Lisabona si Amsterdam, a fost nevoit sa aterizeze pe aeroportul Orly din apropiere de Paris, dupa o problema de depresurizare a cabinei.
Intarzieri in livrarea a sase avioane Airbus pe care TAP le-a achizitionat de la alte companii aeriene au antrenat o serie de amanari sau anulari de zboruri in ultimele luni, generand nemultumirea a numerosi pasageri.
In plina expansiune, TAP a transportat in primul semestru 5,2 milioane de pasageri, respectiv cu 7,2 la suta mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut. Alte 11 legaturi au fost inaugurate in aceasta vara, intre care patru catre America Latina. Mediafax.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu