Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 46    0

Un manuscris antic, descifrat recent, prezinta informatii ULUITOARE despre Mantuitor

Un manuscris de acum 1.200 de ani descoperit in Egipt, scris in limba copta si descifrat recent vorbeste despre despre viata si crucificarea lui Iisus intr-un mod foarte diferit de cel in care descrie Biblia aceste evenimente, scrie Live Science.

Potrivit manuscrisului, Iuda l-a sarutat pe Iisus pentru a putea fi mai usor identificat de catre romani pentru ca acesta "obisnuia sa-si schimba forma". In plus, arestarea lui Iisus a avut loc intr-o zi de marti, nu joi, cum este considerat in traditia crestina.

Insa cea mai uluitoare informatie este legata de relatia dintre Iisus si Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte. Textul antic spune ca Pilat l-a invitat pe Iisus la masa, iar in final i-a spus ca este gata sa-si sacrifice propriul fiu ca sa-I salveze viata:

"Iata, a venit noaptea, ridica-Te si pleaca, iar dimineata cand voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca sa-l omoare in locul tau".

Iisus i-a raspuns: "O, Pilat, esti demn de o mare slava, pentru ca te-ai oferit sa ma ajuti". Apoi, Mantuitorul i-a aratat ca, daca vrea sa scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbandu-si forma sau disparand.

"Pilat s-a uitat la Iisus si, iata, El a disparut. Nu l-a putut vedea mult timp".

Manuscrisul coptic a fost descoperit in 1910 in manastirea Sfantul Mihail, langa oaza Fayum, in desertul egiptean si a fost cumparat de americanul J.P. Morgan si donat ulterior muzeului care ii poarta numele.


Citeste si...

8 Iulie 2014
 4075    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu