Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 46    0

Reteta simpla pentru un CHEC DELICIOS

Poti sa faci chec cu dovlecei si ciocolata intr-o forma rotunda sau intr-una clasica de chec. Poti sa pui sau nu ciocolata deasupra. Rezultatul o sa fie perfect de fiecare data! Daca il faci in tava rotunda, devine un delicios blat de tort sau o prajitura simpatica pentru duminica in familie. Estential este ca acest chec cu dovlecei si ciocolata este un dulce lejer, delicios, foarte usor de preparat si, in plus, sanatos.
Ingrediente (10-12 portii)
350 grame faina
50 grame pudra de cacao
amestec de condimente pentru prajituri (vanilie, coaja de portocala, scortisoara si/sau coaja de lamaie)
150 mililitri ulei
300 grame zahar pudra
4 oua
350-400 grame dovlecel ras (aproximativ 2 dovlecei mijlocii)
100 grame alune prajite sau/si stafide sau fructe confiate - daca vrei
o lingurita rasa de praf de copt
200 grame ciocolata neagra
100 grame smantana
Mod de preparare
1. Unge o tava rotunda, cu pereti detasabili cu putin unt. O tapetezi cu faina. Sau o tava clasica de chec, dupa preferinta. Intr-un castron mare, amesteca faina, pudra de cacao, condimentele, praful de copt si un praf de sare.
2. Intr-un alt castron bate bine zaharul cu ouale, apoi adauga uleiul si amesteca pana ce se incorporeaza bine.
3. Rade dovlecelul prin razatoarea mare. Pune dovlecelul in amestecul cu oua, zahar si ulei pe masura ce-l razi pentru a nu-l lasa sa oxideze sau sa lase suc.

4. Rastoarna amestecul cu faina, tot, dintr-o data, in amestecul cu dovleci si omogenizeaza bine. Adauga alunele sau/ si stafidele.
5. Rastoarna compozitia in tava si coace checul cu dovlecei 40-50 minute, sau pana cand un cutit introdus in mijlocul iese curat.
6. Lasa-l sa se raceasca inainte sa-l scoti din tava.
7. Glazura se prepara amestecand ciocolata topita cu smantana. Dupa ce s-a racorit putin se rastoarna peste blat.
8. Prajitura se lasa la rece circa o ora, dupa care se poate servi.
Trucuri si sfaturi:
Poti pune bucatele de cicolata in aluat.
In loc de dovlecei, poti sa folosesti morcovi (circa 300 de grame), dati prin razatoarea mica. Daca pui morcovi poti reduce cantitatea de zahar la 200 de grame.
In loc de cacao, poti pune pudra de roscove sau poti renunta complet la ea, dar adaugi o lingura in plus de faina. Ecuisine.ro

Citeste si...

25 Mai 2014
 2338    0
23 Mai 2014
 1712    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu