Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

5 remedii naturiste pentru steatoza hepatica

Ficatul gras sau steatoza hepatica este o afectiune ce apare aproape intotdeauna in cazul persoanelor cu surplus de greutate, dar si in cazul persoanelor stresate, sedentare, sau ca dereglare metabolica. Este o afectiune care apare ca urmare a acumularii in exces a grasimilor in ficat. Iata catevaremedii naturiste pentru steatoza hepatica.

1. Polenul si laptisorul de matca
Sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra hepatocitelor. Se pot administra impreuna sau separat. Laptisorul se administreaza 1-2g/zi sublingual. Polenul 1 lingurita de 3 ori pe zi.

2. Armurariul (Silybum marianum)
Principalul ingredient din aceasta planta este silimarina.  Silimarina (silibina este forma activa) este hepatoprotectoare, antifibrozanta, antioxidanta. Detoxifiaza si stimuleaza regenerarea celulelor hepatice. Silimarina din semintele de armurariu nu prea este solubila in apa.De aceea este destul de greu de extras, mai ales ca ceai. Din fericire exista o multitudine de suplimente nutritive care contin silimarina sau silibina extrase din semintele de armurariu. Tratamentul cu aceste suplimente nutritive pe baza de armurariu dureaza minim 1 luna pentru o detoxifiere si refacere eficienta a celulelor hepatice.

3. Anghinarea (Cynara scolymus)
Sustine capacitatea naturala de regenerare a ficatului, ajuta digestia si procesele de detoxifiere. Scade colesterolul si trigliceridele. Actioneaza ca antioxidant natural. Se gaseste sub forma de capsule (1-3 drajeuri de 3 ori pe zi inainte de mese) sau  tinctura (1 lingurita intr-un pahar cu apa de 3 ori pe zi inainte de mese).

4. Rozmarinul
Poate fi consumat ca atare - adaos in preparate sau sub forma de extract. Stimuleaza dizolvarea si metabolizarea grasimilor depozitate in ficat.

5. Papadia 
Mai ales radacina, are un puternic efect de curatare a rinichilor si ficatului. Stimuleaza producerea bilei si eliberarea ei. Se foloseste sub forma de capsule,extract sau decoct. Decoctul se prepara din 2 lingurite de radacina la o cana de apa. Se fierbe 15 minute. Se beau 3 cani pe zi inainte de mese. Extractul se ia cate o lingurita de 3 ori pe zi inainte de mese.

Alte plante cu rol hepatoprotector: cicoarea, rostopasca, galbenelele, sunatoarea, lemnul dulce, pelinul, boldo (frunzele), catina. Pot fi folosite in amestec cu cele amintite mai sus.

Citeste si...

25 Mai 2014
 2334    0
23 Mai 2014
 1708    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu