Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 9 ore
 35    0

Ministrul Fondurilor Europene si al Mediului, prezenti la Timisoara

Eugen Teodorovici
Primarii si reprezentantii institutiilor interesate de atragerea fondurilor europene din Timis au putut afla ultimele noutati in domeniu si si-au putut expune problemele la Timisoara, chiar in fata ministrului Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, care este prezent in judetul Timis. Alaturi de acesta a venit si Rovana Plumb, ministrul Mediului.
„In doi ani de zile au fost adusi in Romania peste 5 miliarde de euro. Romania poate sa recupereze din decalajale care ne despart de celelalte state membre prin doua obiective importante – sa stabilim clar ce vom finanta de acum inainte, proiecte care-si justifica finantarea, si un sistem cat mai eficient de implementare. Daca nu vom finanta ce trebuie sa finantam si vom avea absorbtie de dragul absorbtiei atunci vom avea probleme”, a spus Teodorovici la Consiliul Judetean Timis, potrivit Ziuadevest.ro
„Sistemul din Romania a avut in multe pozitii cheie oameni care nu cunosteau atributiile acelor pozitii”
„Romania va fi in situatia sa piarda si bani europeni foarte multi, mai ales in zona de transport – acolo sunt proiecte intarziate, licitatii trucate, dosare la DNA. Obligatia noastra e sa facem cat mai mult incat sa pierdem cat mai putin, Important e sa plecam la noul drum cu lectiile acestea invatate. Romania plateste din pacate, astazi, 1 miliard de euro corectii financiare. Sistemul din Romania a avut in multe pozitii cheie oameni care nu cunosteau atributiile acelor pozitii. Urmatorul cadru financiar are o alocare de aproximativ 43 miliarde de euro. Intr-un an si jumatate nivelul de absorbtie a crescut de la 8 la 34 la suta”, a spus Teodorovici la Timisoara.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu