Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Presedinte CJ Timis, Alin Nica, propune realizarea unui spital modular ATI la Timisoara

Alin Nica

Având în vedere contextul dificil din punct de vedere medical prin care trecem în acest moment, respectiv lipsa paturilor de ATI din spitale destinate celor bolnavi de Covid 19, președintele Consiliului Județean Timiș vine cu o propunere inedită. El lasă deoparte discuțiile contradictorii și propune Primăriei Timișoara să participe la un proiect comun pentru construirea rapidă a unui spital modulai, special cu paturi pentru terapie intensivă.

Aproximativ două milioane de euro ar fi prețul necesar pentru o asemenea unitate medicală, spune Nica. El cere municipalității conduse de Dominic Fritz să realizeze un proiect comun cu cei de la CJT. Punem banii împreună, se adaugă sprijinul unor companii dispuse să ajute proiectul, găsim un teren și ridicăm un astfel de spital modular în câteva luni, spune liderul CJT.

”S-a vorbit mult despre paturile ocupate de la ATI cu bolnavi Covid-19 dar nimeni nu își asumă o inițiativă concretă de suplimentare a lor. Știți cât costă un spital modular ATI cu 18 paturi? În jur de 2 milioane de euro. Dacă CJ Timiș împreună cu Primăria Timișoara și cu câteva firme mari ne-am da mâna, am putea construi un asemenea spital în 3–4 luni. Cele două UAT-uri pun jumătate de million de euro, un teren găsim fie în proprietatea Primăriei fie la CJ Timiș si sunt convins că dacă vorbim cu oamenii de afaceri va exista înțelegere pentru un asemenea proiect pe care să îl realizăm rapid. Cu siguranță vor exista cârcotași care sa spună că ne trebuie linie de gardă, că ne trebuie una sau alta. Eu zic să punem banii, să găsim locația și detaliile se rezolvă din mers”, propune Alin Nica.

Citeste si...

15 Martie 2021
 383    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu