Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

Numai o zecime din semnaturile farapenali, validate pana vineri, in Timis. Nici Primaria Timisoara nu a incheiat validarea

Situatie cel putin ciudata, in Timis, la trei saptamani de la depunerea la primarii a dosarelor cu semnaturile date in timpul campaniei Fara penali in functii publice. Doar circa 10 la suta din semnaturi au fost validate de functionari, iar termenul limita de depunere a dosarelor in Parlament este peste doar cinci zile.

 In Timis situatia e tragi-comica. Doar 4000 din cele 40.000 de semnaturi stranse au si fost validate. In unele localitati, indiferent ca sunt conduse de primari PNL sau PSD, procentul de respingere a fost chiar si peste 50 la suta.

La Lugoj, sustin cei de la USR Timis, 50 la suta din semnaturi au fost invalidate fara niciun motiv oficial dat de cei de la primarie. Situatia e si mai grava la Sannicolau Mare, unde primarul liberal a validat doar 45 la suta din semnaturi. Iar la Ghiroda procentul de semnaturi respinse este de 40 la suta.

Insa aceste informatii palesc in fata Timisoarei, unde nici nu s-a incheiat validarea in termenul legal, desi dosarele au fost depuse de trei saptamani. La Cluj, spre exemplu, au fost depuse 38.000 de semnaturi, care au fost validate in doar doua saptamani. In Timisoara, numarul de semnaturi stranse este de 28.000, insa procesul de validare abia a trecut de jumatate.

„Avem 4.000 de semnaturi valide in judet, in afara de Timisoara. Speram sa nu avem probleme, iar primariile sa dea dovada de responsabilitate. Majoritatea au facut acest lucru. Din pacate, au aparut si cazuri in care lucrurile s-au intamplat putin altfel. La Ghiroda ne-au fost invalidate 40% din semnaturi, fiind invocate motive precum lipsa unui alt doilea prenume sau a numarului de la adresa, lucruri pe care legea nu le prevede. Cel mai mare abuz, consideram noi, a fost la Lugoj, unde au fost anulate 50% din semnaturi. Primarul PSD Francisc Boldea a refuzat sa ne explice de ce si care sunt semnaturi sunt anulate. Nu ni s-a dat nicio explicatie. La Sannicolau Mare, primarul Danut Groza a anulat 55% din semnaturi”, a declarat vicepresedintele USR Timis, Dan Resitnec.

Intrebat care este problema cu validarea semnaturilor, in conditiile in care la Cluj acest proces s-a incheiat demult, Robu a spus ca se va interesa de situatie. El a aflat cu aceasta ocazie ca doar 31 din cele 53 de dosare cu semnaturi au fost validate si a promis ca intreg procesul se va incheia pana marti seara, pentru ca miercuri aceste liste sa poata fi depuse in Parlament, in termenul legal. De altfel, dupa conferinta de presa de vineri, primarul l-a sunat personal pe functionarul responsabil cu validarea acestor semnaturi si i-a spus ca daca procesul nu se va incheia pana marti, va da socoteala pentru acest lucru.

sursa

Citeste si...

14 Septembrie 2018
 1140    0
13 Septembrie 2018
 1016    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu