Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 28    0

Cum consumam icrele fara riscul de a ne contamina cu oua de tenie

icre mare 2

Atentie la provenienta icrelor de stiuca sau pastrav, deoarece pot fi contaminate cu oua de tenie - acestea trebuie mai intai congelate si sarate pentru a distruge parazitul.

Ca sa fiti siguri ca veti elimina acest risc folositi numai icre inspectate sanitar-veterinar", avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare in volumul "Revolutia in bucatarie".

De asemenea si pestii (stiuca, bibanul, pastravul) trebuie sa fie bine tratati termic prin fierbere sau preparare la cuptor pentru a distruge orice urma de paraziti.
 

Truc pentru salata de icre
Pentru icre se vor utiliza de preferinta "ulei de masline extravirgin, ulei de rapita, uleiuri presate la rece", mai adauga prof. dr. Mencinicopschi. Specialistul mai recomanda sa nu se adauge paine in compozitie, ci hrisca fiarta si pasata. Acest preparat va fi consumat de catre suferinzii de guta foarte rar si in cantitati mici.

Icrele au si beneficii
Icrele sunt benefice organismului uman avand un continut ridicat de nutrienti valorosi. Icrele albe contin vitamina A, D, acid folic, calciu, potasiu si fosfor. Icrele negre (precum caviarul) contin mult fier, fosfor, magneziu si vitamina D.

Citeste si...

9 Septembrie 2018
 801    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu