Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Nutritionistul Mihaela Bilic: Vom slabi sigur daca vom face o singura modificare in modul de a pregati mancarea

gatit cu ulei

Specialist in nutritie, diabet si boli metabolice, Mihaela Bilic atrage atentia asupra unei erori culinare pe care o fac majoritatea romanilor: folosirea uleiului in exces. Felul in care gatim preparatele ne poate pune in pericol silueta. "Si gatitul asta poate fi o capcana daca nu suntem atenti la ulei. Avem in traditiile culinare uleiul ca si ingredient obligatoriu in orice preparat, totul incepe cu "se pune ulei in cratita". La 100cal/lingura pot sa va spun ca obiceiul asta ne "costa" silueta. Orice mancare cu legume poate deveni bomba calorica in functie de cat ulei contine, nu e nevoie sa fie snitel, chiftele sau peste prajit ca sa ne ingrasam, o facem si cu un ghiveci care are ulei.", a subliniat medicul primar Mihaela Bilic recent pe pagina oficiala de Facebook.
Uleiuri de gatit care devin periculoase. Iata ce e mai sanatos sa folosesti

Mai mult, spune specialista, nu conteaza tipul de ulei pe care il folosim la gatit, deoarece toate au 900cal/100ml. "Iar gustul pe care il da mancarii e relativ, mai degraba e in credinta noastra ca fara ulei nu se poate.", arata nutritionista Mihaela Bilic. Chiar daca multi cred ca mancarea gatita cu ulei este mai gustoasa, nutritionistul sustine ca sosul de rosii, condimentele si ierburile aromate fac treaba mai buna. In plus, daca avem carne, peste sau branza intr-o mancare, savoarea acelui preparat este garantata. "Economia pe care o faceti in bugetul caloric e uriasa daca eliminati uleiul de gatit. si pe langa silueta, sanatatea voastra va avea de castigat scapand de prezenta lui Omega 6 cu efect pro-inflamator. Va provoc la o incercare: renuntati o luna la sticla de ulei de gatit si descoperiti ce gust are mancarea fara el. Lasati doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veti slabi, va promit!", a concluzionat medicul nutritionist Mihaela Bilic.

Citeste si...

8 Septembrie 2018
 875    0
8 Septembrie 2018
 969    0
5 Septembrie 2018
 861    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu