Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

Cartofi boieresti, mananci de nu te mai opresti. Se prepara simplu si sunt perfecti atat ca garnitura, cat si ca salata

cartofi

Cartofi boieresti, mananci de nu te mai opresti.

O reteta simpla de cartofi boieresti, potriviti pentru a fi serviti chiar si la o masa festiva, ca garnitura la o friptura, dar si ca salata de vara, gustoasa si usoara.

Ingrediente

5-6 cartofi medii
3-4 rosii
2 morcovi
1 ardei gras, rosu
1 ceapa rosie
sare
piper
1 lingurita zahar brun
patrunjel verde
marar verde
ulei de masline
otet balsamic

2 catei de usturoi


Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa clocotita cu sare si putin zahar brun.

Cand sunt bine fierti, se trec prin jet de apa rece, se curata si se feliaza sub forma de acordeon, lasandu-le baza nesectionata.

Morcovii se fierb in apa clocotita cu sare, apoi se taie in rondele.
Rosiile, ardeiul si ceapa, se toaca in cuburi ca pentru salata si se asezoneaza cu un dressing din ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic.

Usturoiul se toaca in rondele mici, care se presara printre feliile de cartofi.

Cuburile de legume din salata se vor aseza tot printre feliile de cartofi, apoi acestia se stropesc cu dressingul de la salata si se presara deasupra, verdeata tocata.


Se servesc cartofii boieresti, pe pat din rondele de morcovi, care au rolul de a echilibra gustul dulce-acrisor.

Optional, se mai poate adauga cascaval sau diverse branzeturi.

Citeste si...

15 August 2018
 856    0
14 August 2018
 920    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu