Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 15 ore
 36    0

De ce este important ca berea sa aiba spuma

bere

In randul consumatorilor de bere sunt multi cei care nu vor ca paharul lor de bere sa aiba spuma. Cu toate acestea, aceasta spuma poate imbunatati experienta celor care se bucura de o bere rece.

Pentru inceput, spuma este foarte aromata. Aroma joaca un rol imens in perceptia asupra gustului, poate chiar mai mult decat gustul in sine. Producatorii de bere pun destul de mult efort in componentele aromatice ale berii si oferind acesteia un strat frumos de spuma se asigura ca cel care bea berea va aprecia aceste arome.

Spuma afecteaza si modul in care berea se simte in gura. Densitatea acesteia confera berii o nota cremoasa si o senzatie de plenitudine pe limba. Puteti observa acest lucru in special la berile pe baza de grau, dar si cele preparate cu ovaz si secara.

Calitatea spumei in orice pahar de bere este rezultatul a numerosi factori: cum a fost preparata berea, ingredientele folosite, nivelul de carbonatare, paharul in care este servita si chiar cum a fost turnata berea. Spuma se disipeaza rapid daca exista reziduri uleioase in pahar sau chiar pe buzele voastre.

Cantitatea si calitatea spumei pot, de asemenea, sa depinda si de stilul de bere. Berile cu alcool ridicat au mult mai putina spuma din moment ce alcoolul inhiba formarea acesteia.

sursa: gustarte.ro

Citeste si...

5 August 2018
 615    0
5 August 2018
 710    1
4 August 2018
 724    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu