Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 76    0

Sarmizegetusa Regia, deschisa in weekend pentru turistii dispusi sa mearga pe jos peste 5 kilometri

sarmizegetusa regia

Sarmizegetusa Regia va fi redeschisa pentru turisti, incepand de sambata, dupa o saptamana in care nu s-a putut ajunge la sit, din cauza drumului, care a fost rupt de o viitura puternica. Accesul auto ramane inchis,iar vizitatorii pot ajunge la cetate doar mergand pe jos aproximativ cinci kilometri.
Dupa ce a fost inchis timp de aproape o saptamana, in urma ploilor abundente, care au rupt drumul, reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara au luat decizia sa redeschida cetatea pentru vizitatori, insa acestia vor putea urca la Sarmisegetusa Refia doar parcurgand pe jos cei aproximativ cinci kilometric.

"In cursul saptamanii trecute, in urma fenomentelor meteo extreme produse in zona Muntilor Sureanu, au avut loc alunecari de teren pe versantul Fetele Albe care au blocat complet accesul auto si pietonal pe DJ 705A, in zona Valea Alba. (...) Sambata, situl Sarmizegetusa Regia isi reia programul de vizitare. Drumul Judetean 705A, care face legatura intre Orastie - Costesti - Sarmizegetusa Regia, ramane in continuare inchis traficului auto pe sectorul cuprins intre Remiza Valea Alba (km 33+370) si parcarea de la intrarea pe aleea pietonala. Vizitatorii pot lasa autoturismele sau autocarele la intersectia de unde se intra in zona numita Valea Alba si de aici isi pot continua drumul pe jos, circa 5,5 kilometri, pana la Sarmizegetusa Regia", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Hunedoara remis MEDIAFAX.

Potrivit documentului citat, in zona se lucreaza la inlaturarea pamantului, bolovanilor si a resturilor vegetale desprinse de pe versanti, precum si la refacerea corpului de drum distrus de ape.


Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia este una dintre cele mai importante atractii turistice din judetul Hunedoara. Dupa alunecarile de teren, toate vizitele programate de turisti au fost anulate.


"Se deschide sambata situl Sarmizegetusa. Este imposibil sa se ajunga cu autoturismele. Abia a fost indepartat noroiul de acolo, urmeaza sa faca lucrari de consolidare. Autocarele in niciun caz nu pot circula, sunt portiuni unde se circula pe un singur sens si acela destul de periculos. De aceea, doar pietonal e deschis. In weekend nu avem nimic programat", a declarat, pentru MEDIAFAX, Vladimir Brylynski, administratorul sitului.

Citeste si...

3 August 2018
 760    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu