Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 33    0

Cele mai raspandite mituri despre diabet

diabet

Diabeticii nu au o viatatocmai usoara, din cauza restrictiilor alimentare impuse de medici. Insa, daca iau in serios si toate miturile auzite intr-o parte sau alta, viata lor poate deveni inutil de complicata.

Medicul Laura Ene, specialist diabet, nutritie si bolimetabolice, de la Clinica de Nutritie KiloStop, a explicat pentru ziare.com cat este adevar si cat mit in cele mai intalnite preconceptii despre diabet.

"Primul si cel mai des intalnit mit este legat de ce alimentecresc si care nu cresc glicemia. Si anume acela ca painea, bananele si cartofii cresc glicemia, iar mamaliga, merele cretesti si biscuitii dietetici, nu.

Care este adevarul? Acela ca toate aceste alimente cresc glicemia, depinde doar de cantitatea in care le consumam, si anume - o banana mica, de 100 grame, contine tot atata zahar cat un mar de orice tip de 200 de grame", ne-a spus medicul.

Painea nu este nici mai rea si nici mai buna decat mamaliga: "O felie de paine de 20 de grame are acelasi continut de zahar ca o lingura de mamaliga pripita (mamaliga moale - n.red.) ", a explicat specialistul.

Biscuitii dietetici cresc glicemia, chiar daca nu contin zahar, iar asta se intampla din cauza fainii din compozitie

"Al doilea mit este cel legat de consumul de miere si de fructoza, si anume acela ca sunt inlocuitori potriviti pentru zahar, ceea ce este gresit. Fructoza este tot o forma de zahar, iar mierea este intr-adevar mult mai sanatoasa si curata decat zaharul din comert, dar, din pacate, creste glicemia la fel de mult si nu este recomandata pacientilor cu diabet", ne-a declarat Laura Ene.

Un alt mit este legat de posibilitatea de vindecare a diabetului prin remedii naturiste.

"Diabetul, odata aparut, nu se mai vindeca, dar poate fi tinut fara complicatii la valori normale prin dieta, exercitiu fizic, reglarea greutatii corporale si tratament corect condus", a conchis doctorul Laura Ene.

Citeste si...

29 Iulie 2018
 953    0
29 Iulie 2018
 849    0
29 Iulie 2018
 2312    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu