In caz de constipatie, se face o combinatie din 150 de ml de suc de morcov (obtinut prin mixare), 25 ml de suc de spanac si 25 de ml de suc de lamaie. Se bea dimineata, pe stomacul gol, efectul de stimulare a tranzitului intestinal aparand la cateva ore dupa ingerarea sucurilor. Tratamentul are un efect laxativ puternic si, in plus, este "prietenos" cu colonul, normalizand flora, vindecand inflamatiile, ajutand la eliminarea toxinelor de pe peretii intestinali.
Daca, in stare cruda, morcovii stimuleaza tranzitul intestinal, atunci cand sunt administrati preparati termic, ei au efect usor astringent, calmeaza inflamatia la nivelul intestinului si stopeaza, intr-o anumita masura, proliferarea bacteriilor in intestin. Se recomanda piureul de morcovi fierti, sarat dupa gust, la care se adauga foarte putin ulei, ca hrana exclusiva, pentru o perioada de 24 de ore. In cazurile de diaree severa, se administreaza mai intai carbunele medicinal pulbere (1-3 lingurite amestecate cu apa), iar la cateva ore, se administreaza morcovul fiert, eventual cu putin orez fiert adaugat.