Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 56    0

Sunt prea batrana pentru asta! 7 lucruri pe care nu le mai fac dupa 50 de ani si iti recomand si tie

femeie

Cu 25 de ani in urma imi placea sa rasfoiesc reviste in care studiam ultimele tendinte de moda si frumusete, cautam sfaturi cum sa previn aparitia ridurilor si cum sa cuceresc barbatii.

In prezent, din obisnuinta mai citesc articole despre „cum sa nu imbatranesti” si alte prostii si iata ce vreau sa le spun celor ce au acum 25-30 de ani.

Nu pierdeti timpul!

E misto sa imbatranesti. Eu am luptat jumatate de viata cu imbatranirea si ea a invins. De ce am irosit atata timp? De ce nu am „capitulat” de la inceput ca sa traiesc mai simplu, nu stiu…

Eu m-am prefacut toata viata: m-am straduit sa fiu mai comunicabila, mai tanara, mai stilata. Am pierdut zeci de mii de ore pentru vopsirea radacinilor albe si verificarea greutatii. A venit timpul sa declar – ajunge!

Cu un an in urma am incetat sa-mi mai vopsesc parul, am renuntat la diete, m-am asigurat doar ca mananc echilibrat si gustos. Da, am adaugat 10 kilograme, dar nu-mi mai pasa.

Am renuntat la sala, alerg doar cu cainele in parc, nu-mi mai cumpar o groaza de produse cosmetice scumpe: am un rimel, un fond de ten si un creion de sprancene – e suficient.

Am 52 de ani, dar ma simt ca la 30. Posibil unii vor spune ca am ales calea cea usoara, am cedat: dar eu vreau sa fiu fericita pur si simplu si nu in pofida..

Deja sunt batrana pentru unele lucruri:

1. Pentru a tacea

Daca vreau ceva sa spun, spun, fara sa ma gandesc daca voi fi inteleasa sau ce vor crede altii. Este problema lor. Daca cineva ma supara, eu nu mai rabd, ii arat spre usa si ii spun tot ce nu-mi place.

2. Pentru a-mi face griji in privinta exteriorului
Sotul meu mi-a propus intr-o dimineata sa luam micul dejun la cafenea. Aveam parul nespalat, blugii ii imbracasem deja de cateva ori, tricoul necalcat… cu cativa ani in urma i-as fi spus ca nu sunt gata sa ies undeva. De data aceasta nu m-am mai gandit la ce vor crede oamenii. Sotul m-a vazut cum arat, daca m-a invitat, inseamna ca pentru el nu conteaza daca mi-am spalat capul sau nu. Apropo, nu-mi mai calc tricourile, ma asigur doar sa fie curate.

3. Pentru a avea slabiciuni

Deja nu mai am slabiciuni. Sunt dorintele mele si le realizez. Nu-mi mai este rusine sa citesc un roman de bulevard, sa ascult Lady Gaga sau sa mananc o prajitura la ora 2 noaptea.

4. Pentru a purta incaltaminte incomoda

Incaltamintea este pentru a merge confortabil. Ea trebuie sa fie moale, comoda, potrivita vremii de afara si marimii piciorului. Si da, pot incalta ciorapi in sandale.

5. Pentru a-mi cere scuze ca e dezordine

Imi cer scuze, m-ati angajat ca sa mentin curatenia in casa? E casa mea. Nu am avut dispozitie sa fac ordine – care e treaba voastra?

6. Pentru a aduna lucruri inutile

Am scos din vocabular expresia „Si daca o sa-mi trebuiasca?”. Daca nu stiu la ce-mi trebuie acum un lucru, inseamna ca va merge la gunoi.
7. Pentru a fi optimista

Nu, nu in orice om este ceva bun. Unii oameni sunt rahat din cap pana in picioare. Eu nu voi mai pierde nicio secunda din viata mea ca sa caut prin acest rahat ceva bun.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu