Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Cum sa prepari sasolea batuta pentru a iesi ceva delicios

fasole batuta 1

Fasolea batuta este o mancare delicioasa si satioasa, consumata cu mare placere oricand, dar mai ales in post. Sunt numeroase variante pentru acest preparat, dar reteta de azi te va cuceri cu siguranta. Ingrediente: 500 g fasole alba, 150 ml ulei de masline, 2 morcovi, 2 radacini de patrunje, 2 cepe rosii, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura otet, sare, piper, patrunjel verde.

Pentru servit: 3 vinete, 6 ardei capia, 1 ceapa rosie, baghete; 2-3 catei de usturoi, sare, ulei de masline, otet balsamic. Mod de preparare. Fasolea bine spalata se pune la inmuiat in apa cat sa fie bine acoperita si se lasa la frigider de seara pana dimineata. A doua zi se clateste fasolea si se pune la fiert impreuna cu morcovii, radacinile de patrunjel si o ceapa, curatate si lasate intregi. Cand fasolea este bine fiarta, se scot legumele, se scurge apa si se freaca fasolea bine, adaugand treptat ulei fierbinte. Dupa ce se raceste se adauga otet dupa gust, o ceapa rosie tocata fin, usturoi presat, sare si piper, precum si mult patrunjel verde, tocat marunt.

Vinetele se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe teflon, fara grasime, dupa care se taie in cubulete. Ardeii se coc, se curata si de asemeni se taie in cubulete. Tot in cubulete se toaca si legumele fierte impreuna cu fasolea, dar si o ceapa rosie. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga peste ele putin ulei de masline si otet balsamic si se servesc alaturi de fasolea batuta, cu baghete prajite si tartinate cu usturoi, dar si cu multe muraturi asortate. sursa: retetaluivladut.ro

 

Citeste si...

24 Iunie 2018
 1446    6
24 Iunie 2018
 1186    7

Comentarii

+ Adauga Comentariu