Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 68    0

Orezul care combate cancerul si alte boli

orez negru

Cercetatorii din China au creat o varietate de orez negru, modificat genetic, care este bogat in antioxidanti si are potentialul de a reduce riscul de aparitie a cancerului si a altor maladii.

Beneficiile pentru sanatate ale acestei varietati de orez negru (cunoscut si sub numele de "orez purpuriu" datorita culorii pe care o capata dupa recoltare - n.r.) sunt date de concentratiile sale ridicate de antocianine, un grup de pigmenti cu rol antioxidant, care ofera multor fructe si legume culori intense de purpuriu, rosu si albastru, potrivit unui studiu publicat in revista Molecular Plant, noteaza ziare.com.

Afectiuni dentare intalnite la persoanele varstnice
Consumul de orez bogat in antocianine poate fi benefic pentru sanatatea umana, intrucat scade riscul de aparitie a anumitor afectiuni, precum unele tipuri de cancer, boli vasculare, diabet si alte maladii cronice. Precedentele tentative de a obtine prin manipulari genetice o varietate de orez care sa fie capabil sa produca antocianine au esuat, deoarece procesul aflat la baza biosintezei este deosebit de complex.

Pentru a depasi aceasta bariera stiintifica, Yao-Guang Liu, cercetator la Universitatea de Agricultura din sudul Chinei, si colegii lui au dorit mai intai sa identifice genele asociate cu productia de antocianine in diferite varietati de orez.

 

Citeste si...

24 Iunie 2018
 1022    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu