Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 35    0

O companie de 150 de militari americani a sosit in Letonia

O companie de 150 de militari din Brigada 173 aeropurtată a armatei SUA a sosit în Letonia, unde a fost primită vineri dimineaţa în baza Adazi, situată la 20 de kilometri de Riga, a anunţat premierul leton Laimdota Straujuma. Soldaţii americani vor staţiona la baza Adazi cel puţin până la sfârşitul anului, potrivit Ministerului leton al Apărării, după decizia Washingtonului de a-şi întări angajamentul în contextul tensiunilor cu Rusia pe tema Ucrainei.

"Suntem foarte fericiţi că Letonia şi SUA sunt aliaţi apropiaţi şi dau dovadă de solidaritate'', a declarat premierul Laimdota Straujuma, după o întâlnire la Riga cu omologul său estonian, Taavi Roivas.

Washingtonul a anunţat marţi mobilizarea a 600 de soldaţi pentru exerciţii în Polonia şi în ţările baltice, un gest adresat aliaţilor din NATO, neliniştiţi în legătură cu acţiunile Moscovei în Ucraina. O unitate de 130 de militari a sosit deja miercuri în Polonia. Un număr similar de soldaţi americani este aşteptat sâmbătă în Lituania şi tot atâţia în Estonia la începutul săptămânii viitoare. Mediafax.ro

Citeste si...

25 Aprilie 2014
 1354    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu