Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 52    0

Pedro Sanchez a devenit premierul Spaniei

hepta 2510017

Liderul formatiunii politice Partidul Socialist, Pedro Sanchez, în vârsta de 46 de ani, a devenit vineri noul premier al Spaniei, dupa ce Mariano Rajoy a fost demis în urma unei motiuni de cenzura, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.
Sanchez, al carui partid a anuntat în urma cu o saptamâna ca va depune o motiune de cenzura împotriva guvernului Rajoy, a fost sustinut de 180 de voturi ale parlamentarilor.
Fost profesor de economie si membru al Parlamentului, Pedro Sanchez este primul om din istoria Spaniei care a devenit premier dupa ce fostul sef al Guvernului a fost demis în urma unei motiuni de cenzura.
Pedro Sanchez a fost ales ca presedinte al Partidului Socialist (PSOE) în 2014, iar doi ani mai târziu, din cauza pozitiei în scandalul privind coruptia, în care era implicata formatiunea politica a lui Rajoy, acesta a fost obligat sa se retraga din functie chiar de catre comitetul executiv al propriului partid.
"Nu o sa fiu împotriva propriului meu partid sau a promisiunilor electorale. Luni, o sa ma urc în masina si o sa calatoresc în toata Spania pentru a îi asculta pe cei ce nu au fost ascultati", a fost reactia lui Sanchez.

La doar sapte luni de la demisia sa, în mai 2017, Sanchez a fost reales la conducerea Partidului Socialist.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu