Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 55    0

Premierul Mariano Rajoy, DEMIS in urma unei motiuni de cenzura

mariano rajoy afp

Premierul spaniol Mariano Rajoy si-a recunoscut vineri infrangerea, dupa ce a primit un vot de neincredere din partea partidelor de opozitie aflate in Parlamentul de la Madrid, devenind astfel primul guvern in aceasta situatie, relateaza site-ul postului CNN.
Oponentul sau politic, Pedro Sanchez, liderul partidului principal de opozitie, va prelua automat functia de premier.

Caderea guvernului Rajoy se datoreaza acuzatiilor aduse formatiunii sale politice, Partidul Popular, considerat corupt. Scandalul a culminat saptamana trecuta, dupa ce un tribunal din Spania i-a condamnat doi fosti consilieri de manipularea fondurilor in favoarea Partidului Popular.

Principala formatiune politica de opozitie, Partidul Socialist a anuntat in urma cu o saptamana ca a depus o motiune de cenzura impotriva guvernului, obtinand suportul mai multor partide, inclusiv cel al Partidului Nationalist Basc.
In total, 180 de parlamentari au votat in favoarea motiunii de cenzura, in timp ce 169 au votat impotriva. Un singur deputat s-a abtinut.

In acest context, Mariano Rajoy s-a declarat invins chiar inainte de vot, felicitandu-l pe oponentul sau.


"In urma celor intamplate, sunt sigur ca motiunea de cenzura va fi aprobata, iar Pedro Sanchez va deveni premier, iar eu vreau sa fiu primul care il felicita", a declarat Rajoy in fata Parlamentului.

"Voi accepta rezultatul votului, fiind un sustinator al democratiei, dar nu pot fi de acord cu acesta", a adaugat fostul premier.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu