Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

Cu ce se duce grasimea de pe geamul cuptorului de la aragaz

cuptor de aragaz

Cand vine vorba de curatenie, cuptorul aragazului constituie cosmarul oricarei gospodine datorita stratului de grasime uneori destul de generos care se aduna pe peretii acestuia. O buna solutie pentru curatare ar fi detartrantii disponibili pe piata, dar, pe langa chimicalele continute, acestea emana si un miros puternic, toxic de cele mai multe ori.
Daca doriti sa ii evitati, va recomand in cele ce urmeaza o metoda de curatare simpla, care utilizeaza produse cu mult mai „prietenoase” disponibile in orice gospodarie.

Avem nevoie de urmatoarele:
Otet
Sare de bucatarie
Bicarbonat de sodiu, cca 100 g


Presarati sarea  pe fundul cuptorului, acolo unde in general stratul de grasime este mai gros, apoi umpleti un bol termorezistentcu apa in care dizolvati un pahar de otet, asezati-l pe gratar si incingeti cuptorul la 230-250 de grade timp de 20-30 de minute. Vaporii fierbinti vor inmuia grasimea de pe peretii cuptorului facand-o mai usor de curatat, iar otetul va elimina mirosurile neplacute.

Bicarbonatul se dizolva in putina apa calduta, pana se obtine o pasta consistenta. Deschideti usa cuptorului, lasati sa treaca dogoarea si stergeti peretii cu o laveta umeda, dupa care frecati cu pasta de bicarbonat pregatita mai devreme. Lasati sa actioneze cateva minute dupa care clatiti cu apa calduta.
Rezultatul este garantat, fiind la inatimea asteptarilor.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cand vine vorba de curatenie, cuptorul aragazului constituie cosmarul oricarei gospodine datorita stratului de grasime uneori destul de generos care se aduna pe peretii acestuia. O buna solutie pentru curatare ar fi detartrantii disponibili pe piata, dar, pe langa chimicalele continute, acestea emana si un miros puternic, toxic de cele mai multe ori.
Daca doriti sa ii evitati, va recomand in cele ce urmeaza o metoda de curatare simpla, care utilizeaza produse cu mult mai „prietenoase” disponibile in orice gospodarie.

Avem nevoie de urmatoarele:
Otet
Sare de bucatarie
Bicarbonat de sodiu, cca 100 g

Presarati sarea  pe fundul cuptorului, acolo unde in general stratul de grasime este mai gros, apoi umpleti un bol termorezistentcu apa in care dizolvati un pahar de otet, asezati-l pe gratar si incingeti cuptorul la 230-250 de grade timp de 20-30 de minute. Vaporii fierbinti vor inmuia grasimea de pe peretii cuptorului facand-o mai usor de curatat, iar otetul va elimina mirosurile neplacute.

Bicarbonatul se dizolva in putina apa calduta, pana se obtine o pasta consistenta. Deschideti usa cuptorului, lasati sa treaca dogoarea si stergeti peretii cu o laveta umeda, dupa care frecati cu pasta de bicarbonat pregatita mai devreme. Lasati sa actioneze cateva minute dupa care clatiti cu apa calduta.
Rezultatul este garantat, fiind la inatimea asteptarilor.

sursa: demoiselle

Daca ti-a placut articolul, te ast

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu