Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 54    0

Ce sa mananci ca sa nu mai racesti niciodata

raceala

Anumite alimente sunt atat de bogate in vitamine si minerale incat este indicat sa nu ne lipseasca din alimentatie. In sezonul rece, o alimentatie corecta, cu multi nutrienti, ne va creste imunitatea. Iata ce alimente putem consuma mai des iarna, pentru a avea vitalitate, energie si anticorpi.

Migdale - Daca vei consuma zilnic o mana de migdale ti-ai asigurat doza optima de vitamina E, un puternic antioxidant. Studiile au demonstrat ca o carenta din aceasta vitamina poate cauza mari probleme in sistemul imunitar. Consumul de vitamina E este benefic si pentru par si piele, care sunt protejate in sezonul rece si devin matasoase.

Nuci – Mananca des nuci in sezonul rece, pentru ca ele vor tine departe infectiile si vor stimula activitatea cerebrala. Nucile sunt excelente pentru sanatate, gratie continutului bogat in Omega 3 si in polifenoli, care au actiune antiinflamatoare.


Datorita substantelor nutritive pe care le contin, nucile combat cancerul, protejeaza inima si vasele sangvine si maresc rezistenta organismului la infectii. Specialistii recomanda sa fie consumate 7 nuci pe zi.

Chimen negru – Daca nu stiai, uleiul de chimen este un excelent imunostimulator, are o actiune antistaminica si antialergica. Se poate consuma dimineata, pe nemancate, sau se pot prepara diverse salate cu acest ulei minune.

Chimenul negru este recomandat pentru stimularea metabolismului si pentru a contribui la refacerea organismului dupa stari de oboseala sau letargie.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu