Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 69    0

Cand vom putea circula cu vaporasele pe Bega? Reactia primarului Nicolae Robu

vaporas bega2

Vaporasele ar putea circula pe Bega de la sfarsitul lunii mai, cand ar urma sa fie creata Administrarea Caii Navigabile Canalul Bega, a declarat, marti, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu. 

Acesta a precizat ca a incercat sa rezolve problema pe doua cai, respectiv printr-un amendament parlamentar depus de catre deputatul liberal Marilen Pirtea si pe cale guvernamentala. 

"Eu l-am rugat pe deputatul Marilen Pirtea sa faca amendamentul de modificare a Legii Ministerului Apelor si Padurilor, care, daca ar fi trecut, s-ar fi putut rezolva problema prin infiintarea structurii numite Administrarea Caii Navigabile Canal Bega in jurisdictia ministerului respectiv. Amendamentul a cazut (saptamana trecuta - n.r.) pentru ca nu a fost sustinut de majoritatea parlamentara, dar eu am discutat cu cei din Ministerul Transporturilor si s-a gasit o alta solutie. Mi s-a promis ca in luna mai problema va fi rezolvata de catre Guvern", a afirmat Nicolae Robu. 

Edilul a spus ca nu i s-au dat detalii, dar ca, in urma discutiilor avute saptamana trecuta cu secretarul general al Ministerului Transporturilor, Elena Petrascu, s-a convenit ca Primaria municipiului Timisoara sa puna la dispozitia ministerului un sediu corespunzator in regim de comodat pentru Administrarea Caii Navigabile Canalul Bega, un spatiu fiind deja identificat. 

Primarul a anuntat in urma cu mai mult de un an ca intarzierea de catre Guvern a emiterii unei ordonante privind crearea acestei administratii navigabile pana in luna iunie 2018 poate duce la pierderea a sase milioane de euro, fonduri europene prin care s-a finantat un proiect ce prevedea si cumpararea vaporetelor. AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu