Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Secrete de la florari - Trucuri pentru ingrijirea florilor de care nu ai auzit sigur pana acum

flori

Florile proaspete dau viata, parfum si culoare unei incaperi si cu siguranta iti doresti sa le pastrezi cat mai mult timp in vaza. Iata cateva mici trucuri care te vor ajuta sa le prelungesti viata.

Taie-le codita
E un truc clasic, asa ca nu puteam sa nu incepem cu el, indiferent daca l-ai mai auzit sau nu: taie un centimetru din tulpina in unghi de 45 de grade pentru a mari suprafata prin care planta se alimenteaza cu apa.

Transforma in vaza o ceasca de ceai
Nu arunca florile cu codite scurte doar pentru ca nu au loc in vaza. O simpla ceasca de ceai se poate transforma pentru o vreme in mini-vaza. Dar pentru ca ceasca are gura larga, tine florile legate cu un elastic pentru ca ele sa nu se imprastie.

Deschide-le mai devreme
Unele plante e posibil sa stea si una-doua zile imbobocite dupa ce le-ai cumparat, dar daca vrei sa se deschida rapid, dupa ce le-ai taiat coditele, scufunda-le timp de un minut tulpina intr-un vas cu apa fierbinte, apoi intr-unul cu apa rece. In scurt timp, ele se vor deschide frumos.

"Imbata-le" ca sa dureze mai mult
Inainte de a pune florile in vaza, picura in apa cativa stropi de vodka si o lingurita de zahar si in felul acesta vei avea florile pentru mai multa vreme.

Uda orhideea cu un cub de gheata
Un cub de gheata pe saptamana este cantitatea suficienta de apa pentru a uda o orhidee in zilele reci. In cazul in care planta este mare, atunci poti infige in pamant doua cuburi de gheata. Acestea se vor topi lent, iar riscul ca floarea ta sa se inece e zero.

Adapteaza vazele largi
O vaza cu deschidere larga e mai greu de folosit atunci cand ai un buchet de flori nu foarte generos. Florile vor fi tentate sa se lipeasca de margini, iar in mijloc sa ramana un spatiu gol. Cu bucati de scoth transparent creeaza un grilaj la gura vazei, astfel incat sa tina florile in loc.

Usuca florile
Cel mai simplu mod de a pastra florile pentru mai multa vreme este sa le usuci cand inca arata bine. Atarna buchetul legat bine cu susul in jos, intr-o incapere uscata. Poti folosi pe post de suport rama unui tablou, spre exemplu.

Mentine apa proaspata
O moneda de cupru scufundata in vasul cu apa functioneaza ca un acidifiant care previne dezvoltarea ciupercilor si a bacteriilor.

Creeaza un buchet simetric
Pentru ca florile sa arate cat mai bine in vaza, ideal este sa le asezi fir cu fir, suprapunandu-le tulpinile, pe diagonala vasului. Buchetul va arata uniform.
 

Citeste si...

31 Martie 2018
 1057    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu