Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 51    0

BRAVO, FETELOR! Avem doua semifinaliste la Australian Open! Irina Begu si Monica Niculescu s-au calificat in careul de asi al probei de dublu fete

begu si niculescu

Irina Begu si Monica Niculescu s-au calificat, marti, in semifinalele probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, de la Melbourne, prima competitie de Mare Slem a anului, dupa ce au trecut de perechea formata din americancele Jennifer Brady si Vania King, scor 4-6, 6-2, 6-0.
Partida a durat doua ore si 12 minute. Romancele si-au pierdut serviciul doar in primul set, pe care l-au cedat desi au condus cu 4-1. In decisiv, jucatoarele din SUA au castigat numai 27% dintre punctele disputate.

Irina si Monica au reusit 27 de puncte direct castigatoare, fata de cele 12 ale adversarelor. Jucatoarele din Romania au fructificat sapte dintre cele 15 oportunitati de break avute.

Pentru calificarea in semifinale, Begu si Niculescu si-au asigurat un cec de 144.736 de dolari si 780 de puncte WTA in clasamentul de dublu. Cele doua romance se afla la cea mai buna performanta in istoria participarilor la Melbourne, dupa sfertul de finala din 2012.


Perechea Irina Begu/Monica Niculescu va intalni in penultimul act de la Australian Open 2018 invingatoarele din meciul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), favorite 2 - Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Canada/China), favorite 6.

Irina (27 de ani) si Monica (30 de ani) au un singur titlu WTA castigat impreuna, la Hobart (Australia, hard) in 2012, si trei finale: Luxemburg (2012, hard indoor), Wuhan (China, 2015, hard), Moscova (Rusia, 2015, hard indoor).

In prezent, Begu se afla pe locul 32 in clasamentul mondial de dublu, in timp ce Niculescu ocupa pozitia a 23-a. Irina a castigat sapte trofee la dublu in cariera, in timp ce Monica are opt titluri in aceasta proba.

Citeste si...

22 Ianuarie 2018
 946    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu