Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 6 ore
 37    0

Alimentul care ucide milioane de oameni in fiecare an. Il consumi zilnic, dar nu iti dai seama cat rau poate sa iti faca

aliment

Legatura dintre consumul unui aliment folosit zilnic si bolile de inima a fost confirmat oficial abia acum, acest lucru fiind facut public de peste 60 de ani. Aire Schidt de la Universitatea din California este autorul studiului care facea conexiunea dintre consumul de zahar si bolile inimii, iar el a confirmat faptul ca zaharurile naturale care se gasesc intr-o varietate de surse, cum ar fi laptele si fructele nu reprezinta o problema importanta pentru organism.

Aire Schidt a precizat faptul ca doar consumul de indulcitori artificiali si al alimentelor procesate cauzaza boli grave ale inimii. Este recomandata limitarea consumului de zahar, la doar 6 lingurite de zahar sau 100 calorii de zaharuri pentru femei si 9 lingurite sau 150 calorii de zaharuri pentru barbati. „Limitati cantitatea de zahar din alimentele procesate si incercati sa atingeti aportul zilnic recomandat de zahar, prin consumul de alimente proaspete si sanatoase, cum ar fi fructele, legumele si cerealele integrale care promoveaza starea buna de sanatate“, a precizat Aire Schidt.

Un roman moare in fiecare ora de cancer pulmonar. Diagnosticul rapid si accesul la tratamentul potrivit le-ar putea mari bolnavilor sansele de supravietuire de la 11%, procentul dramatic la care se situeaza acestea in prezent, la 55%.

Cancerul pulmonar provoaca cele mai multe decese dintre toate cancerele din cauza agresivitatii bolii si a faptului ca este depistat in stadii avansate. Daca boala este depistata in stadiul al III-lea sau mai tarziu, sansele de supravietuire ale unui pacient scad dramatic. Potrivit ultimelor date, in 2015, 10.335 de romani au murit din cauza cancerului pulmonar.

Aceste statistici negre apar, in primul rand, din cauza lipsei de informare a pacientului roman. Simptomele cancerului pulmonar sunt gresit interpretate de pacienti, iar cancerul pulmonar este depistat mai degraba in stadii avansate pentru ca semnele acestuia nu sunt considerate atat de grave incat sa impuna vizita la medicul specialist. Principalele simptome sunt: tusea (cronica sau, in stadiu avansat, cu sange), respiratia ingreunata, dureri in piept sau de oase (ce pot fi confundate cu simptomele unei raceli) si infectiile pulmonare sau bronsitele ce reapar frecvent. Si la nivel mondial, cancerul pulmonar este cel mai frecvent diagnosticat tip de neoplazie. 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu