Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 46    0

Planta care contine de patru ori mai multa vitamina C decat portocala. E foarte ieftina si accesibila tuturor

suc de portocale

O echipa de cercetatori de la un institut din Cluj-Napoca a initiat un proiect de extractie a vitaminei C din patrunjel. Aceasta planta contine de patru ori mai multa vitamina decat portocala.

„Facand masuratori, am constatat ca patrunjelul se remarca printr-un continut ridicat de vitamina C. Comparand cantitatea de vitamina C din patrunjel cu cea din portocale, am constatat ca patrujelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele. (…)

Un kilogram de patrunjel este echivalentul a patru kilograme de portocale din punctul de vedere al continutului de vitamina C.”, a spus Loredana Soran, director la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare Cluj-Napoca.

Cum se extrage vitamina C din patrunjel
„Am dori, daca sunt agenti economici interesati, sa transferam catre industrie aceasta metoda, astfel ca extractul de vitamina C din patrunjel ar putea fi folosit in industria alimentara, cosmetica si cea farmaceutica. Cea mai buna metoda gasita de noi in vederea extractiei vitaminei C din patrunjel este prin folosirea ultrasunetelor.”, a subliniat Soran, potrivit mediafax.

Citeste si Infarctul ”silentios” se manifesta ca o simpla raceala, dar poate sa distruge inima pentru totdeauna. Jumatate dintre noi ne confruntam cu unul fara sa ne dam seama

Pe langa continutul de patru ori mai mare de vitamina C decat portocala, patrunjelul contine mai multe proteine decat doua oua la un loc si o cantitate insemnata de fier, asimilata bine de organism datorita prezentei vitaminei C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O echipa de cercetatori de la un institut din Cluj-Napoca a initiat un proiect de extractie a vitaminei C din patrunjel. Aceasta planta contine de patru ori mai multa vitamina decat portocala.

„Facand masuratori, am constatat ca patrunjelul se remarca printr-un continut ridicat de vitamina C. Comparand cantitatea de vitamina C din patrunjel cu cea din portocale, am constatat ca patrujelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele. (…)

Citeste si despre 10 vitamine pe care orice femeie trebuie sa le ia

Un kilogram de patrunjel este echivalentul a patru kilograme de portocale din punctul de vedere al continutului de vitamina C.”, a spus Loredana Soran, director la Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare Cluj-Napoca.

Cum se extrage vitamina C din patrunjel
„Am dori, daca sunt agenti economici interesati, sa transferam catre industrie aceasta metoda, astfel ca extractul de vitamina C din patrunjel ar putea fi folosit in industria alimentara, cosmetica si cea farmaceutica. Cea mai buna metoda gasita de noi in vederea extractiei vitaminei C din patrunjel este prin folosirea ultrasunetelor.”, a subliniat Soran, potrivit mediafax.

Citeste si Infarctul ”silentios” se manifesta ca o simpla raceala, dar poate sa distruge inima pentru totdeauna. Jumatate dintre noi ne confruntam cu unul fara sa ne dam seama

Pe langa continutul de patru ori mai mare de vitamina C decat portocala, patrunjelul contine mai multe proteine decat doua oua la un loc si o cantitate insemnata de fier, asimilata bine de organism datorita prezentei vitaminei C.

Citeste si...

23 Decembrie 2017
 1087    0
20 Decembrie 2017
 3138    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu