Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

Dotari pentru nou-nascutii cu patologii grave de la Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'' din Timisoara

spital copii turcanu

Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'' din Timisoara are incepand de miercuri echipamente medicale necesare salvarii si ingrijirii nou-nascutilor, in urma unei donatii in valoare totala de 15.000 de euro venite din partea Organizatiei Salvati Copiii Romania. 

Sectia de neonatologie-prematuri a spitalului este una extrem de importanta pentru regiune, aici fiind transferati nou-nascutii cu patologii grave, 900 de astfel de copii din tot vestul tarii fiind tratati anual in unitatea spitaliceasca. 

''De cand deruleaza amplul program de reducere a mortalitatii infantile, a carei incidenta ramane una ingrijoratoare, Salvati Copiii a donat echipamente medicale in valoare de 83.500 de euro acestei unitati spitalicesti'', arata reprezentantii organizatiei, intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES. 

In judetul Timis, rata mortalitatii infantile a fost in anul 2016 de 7,5 la mia de copii nascuti vii, dubla fata de media raportata la nivelul Uniunii Europene. 

Astfel, in cadrul programului de combatere a mortalitatii infantile, Salvati Copiii Romania, cu sprijinul unei companii private, a donat miercuri spitalului o masa radianta, un monitor de functii vitale, doua infuzomate si doua perfuzomate, indispensabile unui act medical imediat si adecvat tratarii copiilor nascuti inainte de termen. 

Acesta este cel de-al cincilea an in care Organizatia Salvati Copiii ajunge cu donatii la Spitalul de Copii ''Louis Turcanu'', la Spitalul Municipal si la Spitalul Judetean din Timisoara, valoarea totala a donatiilor din aceasta perioada ridicandu-se la suma de 130.700 de euro. 

''Masa de reanimare va fi folosita in terapie intensiva, pentru reanimarea rapida a nou-nascutilor, procedura mai mult decat utila in perioada critica. Monitorul de functii vitale este atasat tuturor nou-nascutilor cu patologii grave, mai ales in crizele de apnee, cand trebuie monitorizati in permanenta, pentru a se putea interveni terapeutic prompt'', a afirmat prof. dr. Marioara Boia, seful Sectiei neonatologie-prematuri a Spitalului ''Louis Turcanu''. 

Dotarea facuta Sectiei de neonatologie a Spitalului de Copii din Timisoara este parte a amplului program pe care Organizatia Salvati Copiii Romania il deruleaza in beneficiul maternitatilor, din anul 2012. Numai in 2017, Salvati Copiii a dotat 39 de maternitati din 32 de localitati cu echipamente medicale in valoare totala de 780.000 de euro. In cei sase ani de cand organizatia a transformat intr-o prioritate salvarea copiilor nascuti prematur, prin dotarea maternitatilor, peste 3.100.000 de euro au fost investiti pentru achizitionarea de aparatura medicala indispensabila. AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu