Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 61    0

"De cand m-a servit vecina cu acest deliciu, rad cartofi in fiecare zi! Nu ma mai pot satura" Incearca si tu aceasta reteta delicioasa acasa

cartofi
Pentru prima data vafele crocante cu sirop au fost pregatite in Germania. Inca din secolul al XIII-lea acest deliciu a cucerit Franta si Belgia. Vafele belgiene cu inghetata, pana in prezent sunt considerate unul din cele bune deserturi, ce pot fi servite cu cafea. Daca dispuneti de un aparat de vafe, puteti experimenta atat cu vafe dulci pentru desert, cat si cu vafe din cartofi, cascaval sau chiar ceapa. Va prezentam mai jos o reteta de vafe din cartofi. Acestea pot fi servite la micul dejun sau in calitate de o gustare.
Ingrediente
200 g de cartofi
1 ou
25 g de faina
75 g de smantana
2 linguri ulei de floarea soarelui
sare
piper negru macinat
Mod de preparare
Curatati cartofii si dati-i prin razatoarea mica. Scurgeti-i de suc.
Amestecati cartofii cu smantana, oul, sarea si piperul negru macinat.
Adaugati uleiul si amestecati.
Treptat, adaugati faina, amestecand incontinuu.
Turnati aluatul cu o lingura in aparatul de vafe, bine incins.
Coaceti-le pana se rumenesc.
Serviti cu sos de iaurt si usturoi sau sos tzaziki!
Bucatarul.ru

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu