Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 77    0

De ce nu e bine sa pui sare intr-o salata de rosii

salata rosii
De ce nu trebuie sa mai adaugi sare intr-o salata care contine rosii

Sfaturi utile privind tomatele :
- Retineti ca "rosia face salata de legume, asa cum banana da savoare salatei de fructe !" (Dr. Marginean Gabriela)


- "Rosiile" ...galbene contin în locul licopenului un alt carotenoid valoros (beta-carotenul), a carui forta anti-oxidanta este însa de 5 ori inferioara colorantului rosu


- Desi alimentele de origine vegetala contin <50 mg/100 g produs SARE, (spre deosebire de produsele de origine animala care contin > 100 mg% sare), exista totusi 3 exceptii : spanac (510 mg%), ciuperci (200 mg%) si tomate (150 mg%). Deci NU mai adaugati sare salatei de legume care contine tomate si de-asemenea reduceti cat de mult adaugarea de sare tuturor alimentelor / preparatelor care contin tomate


- NU se va consuma cotorul verde al rosiei deoarece contine o substanta toxica existenta în toate legumele din clasa : solanina


- Datorita continutului relativ echivalent molecular dintre acid oxalic / Calciu, rosia nu poate fi considerata sursa de Calciu, dar nici eliminator. Totusi persoanele care au calculi renali ar fi bine sa limiteze consumul de tomate la maxim 1 / zi si sa consume lichide > 2,5 litri/zi


- Bulionul din comert poate contine pana la 2% sare drept conservant, ceea ce însemna 20 g de sare / 1 litru (enorm !!!)


- NU conservati bulionul folosind Aspirina si nici benzoat de sodiu, deoarece acestia prezinta risc cancerigen !!! (Aspirina ca si conservant este cancerigena deoarece prin metabolizare formeaza acidul hidroxi-benzoic)


- Evitati tomatele murate (gogonelele) deoarece acestea prin fermentare genereaza Histamina (principala substanta pro-alergica), care prin metabolizare produce nitrozoderivati cancerigeni. Orice aliment murat devine automat acid, determinand pierderi de Calciu din organism pentru corectarea pH-ului.

Citeste si...

20 Septembrie 2017
 1153    0
19 Septembrie 2017
 1024    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu