Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 39    0

Top 10 marci de parizer pline de aditivi

parizer
Din pacate, parizerul comercializat în hipermarketuri nu mai are nimic din consistenta, savoarea, gustul si elementele nutritive ale acestui tip de preparat asa cum era fabricat în urma cu cateva decenii. Dintr-un preparat cu o structura fina care se obtinea numai din carne de vita de calitatea I, slanina de porc, piper si sare, astazi cele mai multe sortimente se fabrica din emulsie de sorici/piele de pasare, tendoane, cartilagii, amidon, soia, apa si chimicale din belsug. 

Iata o lista a celor mai bogate in chimicale sortimente de parizer: 

1. DiaVist (parizer cu sunca) - 19 aditivi;
2. DiaVist (parizer cu pasare si porc) - 16 aditivi;
3. DiaVist (parizer cu carne de pui; parizer cu carne de curcan) - 15 aditivi;
4. Fox (parizer mini) - 13 aditivi;
5. Matache Macelaru (parizer taranesc), Carrefour (parizer feliat, parizer cu ardei) - 11 aditivi;
6. Reinert (parizer feliat) - 10 aditivi;
7. Gustoso (parizer taranesc cu piept de pui), Baroni (parizer cu ardei, parizer cu carne de porc, parizer taranesc cu piept de pui, parizer de pasare), Pofta Buna (parizer cu carne de pasare) - 9 aditivi;
8. Auchan (parizer piept de pui), Carrefour (parizer cu pasare), Casa Gustului (parizer cu ardei, parizer de porc), Baroni (mini parizer cu pui), Meda (parizer taranesc, parizer taranesc cu piept de pui) - 8 aditivi alimentari;
9. Campofrio (parizer cu pasare), Caroli (parizer cu pasare), Fox (parizer cu piept de pui), Benedek (parizer cu ciuperci), Pofta Buna (parizer cu carne de porc, parizer Familia), DiaVist (Suprem. Parizer favorit) contin 7 aditivi;
10. Cris-Tim (miniparizer cu pui), Auchan (parizer cu carne de pui, parizer cu carne de porc), Alpinia (miniparizer cu pui), Apetit (parizer cu ardei, parizer taranesc piept de pui), Matache Macelaru (parizer cu vita), Zimbo (parizer taranesc cu ardei), Ifantis (parizer cu carne de curcan), Facos (parizer cu porc).

La alegerea unui sortiment de parizer trebuie sa aveti în vedere cantitatea de carne din respectivul produs si principalele nutrimente mentionate în declaratia nutritionala, respectiv cantitatea de proteine, grasimi/acizi grasi saturati, continutul de sare, evitandu-se acele sortimente de parizer care au în compozitie aditivi alimentari, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul si nitritul de sodiu.


Totodata, trebuie evitat parizerul obtinut din carne separata mecanic (resturile ramase dupa îndepartarea manuala a carnii de pe oase, respectiv tesut muscular, cartilagii, vase de sange, nervi si tesut conjunctiv), cu adaosuri de piele de pasare, zaharuri, colagen si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a produselor. Totodata, verificati termenul de valabilitate si conditiile de pastrare din spatiul de comercializare. Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, parizerul nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculare", a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte al APC Romania.

Citeste si...

17 Septembrie 2017
 2945    0
17 Septembrie 2017
 950    0
16 Septembrie 2017
 1125    0
16 Septembrie 2017
 1282    0
16 Septembrie 2017
 1089    0
16 Septembrie 2017
 1404    0
16 Septembrie 2017
 1132    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu