Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 27    0

BREAKING NEWS: CUTREMUR PUTERNIC in Italia! Sunt doi morti si mai multi raniti

cutremure21
Cel putin doua persoane au murit, iar alte zeci sunt ranite in urma cutremurului de suprafata produs luni seara in sudul Italiei, afirma surse citate de publicatiile La Repubblica si Corriere della Sera.
UPDATE 08:00 MAE: Nu exista cetateni romani printre victimele cutremurului din insula italiana Ischia
Niciun cetatean roman nu se afla printre victimele cutremurului produs luni seara in Insula Ischia, informeaza Ministerul Afacerilor Externe, dupa ce ambasada Romaniei la Roma a facut verificari, impreuna cu autoritatile locale.
”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 in insula italiana Ischia, precizam faptul ca Ambasada Romaniei la Roma a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, pentru a verifica daca exista persoane de cetatenie romana afectate. Pana la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea unor cetateni romani afectati de seism”, precizeaza MAE.
Ambasada Romaniei la Roma monitorizeaza in continuare situatia si mentine legatura cu autoritatile italiene. Cetatenii romani au la dispozitie mai multe linii telefonice unde pot apela in cazul in care au nevoie de asistenta consulara.
”Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35”, mai precizeaza MAE.
UPDATE ora 2:11 Institutul italian de seismologie a modificat magnitudinea cutremurului produs luni seara in sudul Italiei, anuntand in cursul noptii ca a fost de 4,0 grade
Initial, Institutul National de Geofizica si Vulcanologie (INGV) anuntase o magnitudine de 3,6 grade.
Ulterior, Institutul a precizat ca valoarea de 3,6 grade a fost magnitudinea locala, precizand ca, in functie de durata miscarii telurice, intensitatea a fost de 4,0 grade.
Seismul a avut loc la adancimea de doar zece kilometri, in zona Insulei Ischia.
La randul sau, Institutul american de geofizica (USGS) a anuntat o magnitudine de 4,3 grade.
UPDATE ora 1:30 Sute de persoane si-au parasit locuintele in urma cutremurului produs luni seara pe Insula Ischia, in sudul Italiei
Numeroase cladiri s-au prabusit, in principala in localitatea Casamicciola.
Pacientii spitalului din localitatea Rizzoli di Lacco Ameno au fost evacuati, intrucat cladirea a suferit daune considerabile in urma cutremurului.
In multe zone de pe Insula Ischia alimentarea cu electricitate este intrerupta dupa prabusirea unor stalpi de inalta tensiune.
Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora Romaniei) in apropierea Insulei Ischia, situata in Marea Tireniana, la circa 15 kilometri de orasul Napoli, anunta Institutul italian de seismologie, precizand ca miscarea telurica a fost la adancimea de doar zece kilometri.

Citeste si...

21 August 2017
 1194    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu