Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 37    0

Un jurnalist roman o face praf pe Codruta Kovesi

codruta2
Jurnalistul Catalin Tolontan analizeaza ultimul interviu acordat de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si sustine ca victimizarea acesteia nu o ajuta, ba din contra. Tolontan arata ca Laura Codruta Kovesi a devenit un simbol al luptei anti-coruptie din Romania, iar faptul ca nu respecta celelalte institutii democratice o descalifica.


”1. Mafia nu respecta regulile. DNA trebuie sa le respecte.


Mafia este, in esenta, un sindicat sociopat al crimei, care refuza sa accepte normele pe care noi, restul, le luam drept bune. Mafia se face ca agreeaza regulile, insa le falsifica, ia forma vasului in care e pusa si ajunge sa infiltreze companii, industrii si chiar statul. Forma contemporana a Mafiei presupune nu violenta, ci mistificare. Ea nu mai trage cu pusca in lupte de strada cu politia. Dimpotriva, Mafia postindustriala incearca sa cloneze ministerele, presa, politia, procuratura, justitia. Mafia nu mai e impotriva societatii, ci ne propune o noua forma de societate, in care infractiunile sunt relativizate si regulile incalcate pentru ca, nu-i asa?, ”legile nu sunt bune”, ne trebuie altele, mereu altele. Tocmai de aceea DNA e obligata sa respecte regulile. Daca in dosare patrund forte extrajudiciare, cum ar fi SRI de pilda, scopul nu scuza mijloacele.


Mijloacele rele contamineaza scopul bun.


2. Mafia isi bazeaza forta pe ideea ca ceilalti nu au niciun drept si merita striviti. In schimb, DNA nu are voie sa intre in logica jocului cu suma nula.





3. Mafia uraste tot ce nu e Mafie. DNA trebuie sa respecte tot ce nu e DNA, sa colaboreze cu institutiile democratice si cu societatea.




-

Pentru ca Laura Kovesi conduce una dintre ele nu inseamna ca celelalte sunt neimportante”, scrie Catalin Tolontan, pe blogul personal.
Sursa: www.tolo.ro

Citeste si...

17 Iulie 2017
 939    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu