Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 12 ore
 50    0

Fructul delicios, medicament pentru gastrita

gastrita
Gastrita este inflamatia mucoasei gastrice care are in spate numeroase cauze si factori de risc. Prea mult alcool, infectii virale sau bacteriene, exces de antiinflamatorii nesteroidiene, dereglari autoimune, stresul sunt tot atatea cauze ale gastritei

Cercetatorii europeni au o veste buna pentru bolnavii de gastrita. Ei au descoperit ca un fruct de vara delicios poate fi un bun medicament impotriva gastritei. Este vorba de capsuna. "Efectul benefic al capsunilor nu se datoreaza numai antioxidantilor ci si capacitatii acestora de a activa enzimele organismului", sustin oamenii de stiinta. 

Studiile au aratat ca ingerarea capsunilor a condus la reducerea aparitiei ulceratiilor stomacului ca urmare a consumului de alcool, care este prima si cea mai frecventa cauza de aparitie a gastritei. In concluzie: fructul copt contine substante care previn inflamatiile la nivel celular.

Sfaturi pentru bolnavi
Aceasta descoperire nu numai ca a pus capsunile intr-o noua lumina dar a deschis drumul pentru o noua abordare asupra proceselor inflamatorii ale mucoasei gastrice si a tratamentelor care se impun. De exemplu, specialistii de la Clinica Mayo recomanda persoanelor care sufera de gastrita sa isi alcatuiasca o dieta formata din fructe slab acide si sa evite mancarea grasa si condimentata. Capsunile intra pe lista fructelor permise alaturi de pere, zmeura si mere.

De asemenea, persoanelor suferinde li se recomanda reducerea stresului, a consumului de alcool si sa caute ajutor specializat pentru tratamentul corect al durerilor din timpul crizelor de gastrita, pentru ca acestea agraveaza si mai mult starea mucoasei gastrice.


Alte beneficii ale capsunilor

Capsunile nu reduc numai inflamatiile stomacului. Ele au calitati antiinflamatorii care actioneaza inclusiv asupra incheieturilor. Harvard School of Public Health a condus un studiu care a aratat ca femeile care mananca 16 sau mai multe capsuni pe zi au mai putine "sanse" de a avea in organism markeri ai inflamatiilor.

De asemenea, consumul de capsuni a fost legat de o serie de alte beneficii: imbunatatesc sanatatea ochilor, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase si regleaza presiunea sangvina.

Cumparati capsuni din piata de la mici producatori sau asigurati-va ca sunt organice, altfel apar toate problemele de sanatate legate de consumul de pesticide.

Citeste si...

24 Iunie 2017
 1187    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu